Uvedenie vlajkovej série P50 by sa malo konať v najbližších týždňoch.

Nová séria by mala byť podľa leakera OnLeaks vybavená operačným systémom Huawei, čo znižuje závislosť od Androidu. Očakáva sa tak, že séria P50 ako prvá bude na trh uvedená s vlastným operačným systémom Harmony OS. Teraz sa objavilo niekoľko nových renderov modelu Huawei P50 Pro a hoci telo telefónu vyzerá dosť tradične, zostava fotoaparátov vyzerá skutočne originálne. 

Na obrázkoch je vidieť dve obrovské kruhové sklenené šošovky fotoaparátov, avšak nevidíme, čo sa pod nimi nachádza. Aj keď sú fotoaparáty smartfónov zvyčajne malé, toto nové riešenie skutočne poukazujú na mimoriadne schopnosti Huawei v oblasti vlajkových lodí. Séria P zvyčajne hranice fotografie posúva, zatiaľ čo séria Mate sa skôr zameriava na produktivitu.

Zadná strana zariadenia je sklenená a takisto je vidieť kovový rám. V hornej aj spodnej časti je smartfón plochý a hoci sa tam nenachádza konektor pre slúchadlá, v hornej časti je možné vidieť infračervený port.

Displej by mal údajne dosahovať uhlopriečku 6,6-palca a mať mierne zakrivené okraje a veľmi tenké rámiky. Selfie kamera sa bude nachádzať v strede displeja v malej diere, čo predstavuje určitý odklon od dizajnu prechádzajúcich modelov.

Zostava zadných fotoaparátov je stále záhadou. Môžeme tak iba špekulovať, že každý kruhový objektív môže obsahovať jeden alebo viac fotoaparátov a senzorov. Model P50 Pro bude údajne využívať nový 1-palcový senzor IMX800 od Sony s rozlíšením 50 Mpx. Očakáva sa aj tradičná vlajková výbava v podobe stereo reproduktorov a v displeji zabudovanej čítačky odtlačkov prstov.

Okrem potvrdenia dizajnu sme zvedaví, čo zostava fotoaparátov ponúkne aj v praxi. Očakávame, že trio modelov Huawei P50 bude predstavené v najbližších týždňoch.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10S oficiálne: Súrodencov prekoná vyšším výkonom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.