Umožní vytvárať lepšie fotografie pri slabom osvetlení.

Huawei by sa mohol stať prvým výrobcom, ktorý novinku od Sony použije – v sérii P50. Portál Android Authority uvádza, že predstavenie čipu Sony IMX800 by sa mohlo konať v apríli, pričom skoršie správy naznačujú, že Huawei má svoje smartfóny predstaviť už koncom marca. V každom prípade sa vďaka Sony budú zdať aj tie najväčšie fotosenzory telefónov malé. Zdroj ďalšie informácie o Sony IMX800 už neposkytol. 

Neexistuje tak žiadna zmienka o tom, čo nový čip od Sony dokáže. Vzhľadom na jeho rozmery by sa mohlo výrazne vylepšiť fotografovanie pri slabom osvetlení a dosiahnuť prirodzenejší bokeh efekt pre portréty a ďalšie makrosnímky.

Nebol by to úplne prvý prípad, keď sa palcový senzor dostal do telefónu. Panasonic Lumix CM1 v roku 2014 vložil túto technológiu do hybridného fotoaparátu/telefónu. Toto zariadenie však využívalo technológiu snímačov pôvodne navrhnutú pre fotoaparáty.

Sony IMX800 sa pravdepodobne nerozšíri do masového nasadzovania výrobcami smartfónov. Palcový snímač je veľký aj na štandardy moderných telefónov a mohol by obmedziť dostupný priestor pre sekundárne fotoaparáty. Senzor Sony by si s najväčšou pravdepodobnosťou našiel cestu do telefónov, kde jednoducho nie je problém s priestorom pre fotoaparáty. 

Napriek tomu by to mohla byť dobrá správa pre nadšencov mobilných fotografií, ktorí sú odhodlaní nechať svoje fotoaparáty doma.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Konečne je tu Canon fotoaparát špeciálne pre sociálne siete. Pomôže k lepším fotkám a videám

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.