Uvidíme, či sa bude u nás vôbec predávať.

Používateľ, ktorý vystupuje na sociálnej sieti Twitter pod prezývkou RODENT950, je známy tým, že odkrýva zákulisné informácie z čínskeho Huawei. RODENT950 najnovšie zverejnil detaily o pripravovaných smartfónoch radu Huawei P50, ktoré mali byť pôvodne predstavené už tento mesiac.

Podľa najnovších informácií sa však radu P50 dočkáme až v druhej polovici apríla. Telefóny by mali byť predstavené 17. apríla pre čínsky trh a následne sa s niekoľkotýždňovým oneskorením dostanú aj do Európy. RODENT950 však upozorňuje na veľmi obmedzený náklad nových vlajkových lodí, takže je možné, že si telefón nebudú môcť kúpiť všetci potenciálni záujemcovia, ktorí by ho chceli vlastniť. Uvidíme, aká bude dostupnosť na našom trhu.

V súvislosti so smartfónmi radu P50 sme zvedaví najmä na to, aké vylepšenia mobilnej fotografie Huawei prinesie. Špekulovalo sa, že novinky by mali dostať do výbavy 1-palcový RYYB senzor IMX800. RODENT však tvrdí, že telefóny radu P50 budú využívať vylepšenú verziu senzoru IMX700 s označením 707.

O ultraširokouhlé fotografie sa postará 64 Mpx RGGB senzor OV64A FFL s veľkosťou 1/1,34 palca. Samozrejmosťou bude vysoký optický zoom, ktorý v prípade modelu P50 Pro zabezpečí vylepšený 5× RYYB periskop. Verzia P50 Pro+ dostane vylepšený 10× RYYB periskop.

V súvislosti s očakávanými novinkami sa spomína aj 120 Hz displej a 66 W káblové a 50 W bezdrôtové nabíjanie.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Sony údajne pripravuje najväčší fotosenzor pre smartfóny

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit