Väčšina kompatibilných zariadení dostane operačný systém od Huawei do júna 2021.

Vlajkové lode radu Huawei P boli obvykle predstavované vo februári a marci. Tohtoročný rad Huawei P50 sa však oneskorí a príde na trh až v júni. Dôvodom je operačný systém HarmonyOS, ktorý bude v týchto telefónoch predinštalovaný a možnože aj globálny problém s nedostatkom čipov. Správu zverejnil používateľ Chrysanthemum Fans na sociálnej sieti weibo.

Huawei aktuálne testuje tretiu beta verziu systému HarmonyOS 2.0, ktorého finálna verzia bude predinštalovaná v pripravovaných vlajkových lodiach. Aktualizáciu na HarmonyOS 2.0 takisto dostane väčšina kompatibilných smartfónov a to do júna 2021. Oficiálne to oznámil Dr. Wang Chenglu z Huawei na podujatí TEDxHouHai. Nie je zrejmé, či sa to týka všetkých regiónov alebo iba Číny.

Huawei očakáva, že jeho operačný systém bude v roku 2021 nainštalovaný vo viac ako 300 miliónoch zariadení. V prípade mobilnej verzie predpokladáme, že HarmonyOS bude vychádzať z platformy Android Open Source Project (AOSP) s viacerými úpravami, ktoré umožnia lepšie prepojenie zariadení v rámci ekosystému HarmonyOS. Medzi prvými smartfónmi, ktoré dostanú aktualizáciu na HarmonyOS, by mali byť zariadenia produktových radov Huawei Mate 40, P40, Mate 30 a Mate X2.

Smartfóny Huawei P50 ponúknu nový dizajn, vylepšený fotoaparát a procesor Kirin 9000. Špekuluje sa, že Huawei P50 ponúkne periskop s 5× optickým zoomom, P50 Pro dostane dvojitý optický zoom, ktorý zabezpečí 3× teleobjektív a 10× periskop a P50 Pro+ príde na trh s novou technológiou kontinuálneho zoomu na úrovni 5 až 10×.

Zdroj: weibo, Huawei Central, Twitter

Prečítajte si aj:

Huawei Watch (GT) 3: Poznáme prvé detaily

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit