Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Séria P od Huawei je známa svojimi inováciami v oblasti fotoaparátov a dizajnu.

Ani pri novinke P60 Pro to nie je inak. Tento nový telefón nadchne používateľov vylepšeným optickým systémom, automaticky nastaviteľnou clonou a kvalitnými fotografiami zachytenými aj za zlých svetelných podmienok. Nie je už problém zachytiť spomienky a zážitky kedykoľvek a kdekoľvek, ani vzdialenosť už nie je prekážkou. Fotoaparát totiž disponuje až 100-násobným digitálnym zoomom. Po uvedení na trh si tak telefón P60 Pro rýchlo vyslúžil 156 bodov v rebríčku DXOMARK, čím obsadil prvé miesto a získal titul najlepšieho fotomobilu.

Dokonalé detaily v tmavom prostredí

Fotografovanie je umenie aj veda, ktorá využíva svetlá na vytvorenie trvalého obrazového záznamu. Manipulácia so svetlom je teda to najdôležitejšie, čo potrebujeme ovládať, aby sme zachytili kvalitnú snímku. Niektoré zariadenia nám ale dokážu pri fotografovaní pomôcť. Novinka Huawei P60 Pro vstupuje na trh vybavená Ultra Lighting XMAGE kamerou s hlavným 48Mpx fotoaparátom s automaticky nastaviteľnou fyzickou clonou F1.4-F4.0, skupinou objektívov s vysokou priepustnosťou a snímačom RYYB SuperSensing. Vďaka týmto inováciám je fotoaparát veľmi citlivý na svetlo a disponuje schopnosťou obnoviť detaily v stmavených snímkach. To umožňuje dosiahnuť fotografie s vysokým rozlíšením a mimoriadne vysokým dynamickým rozsahom.

Huawei P60 Pro je tiež vybavený ultra svetelným teleobjektívom, ktorý dokáže v noci zachytiť aj takmer neviditeľné. Technológia Ultra Lighting Telephoto s clonou F2.1, skupina objektívov Ultra Lighting Lens a snímač RYYB SuperSensing umožňujú zvýšiť množstvo svetla vstupujúceho do objektívu o 178% v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi. Vďaka tomu dokáže fotoaparát zachytiť a zvýrazniť detaily svetiel v diaľke a robiť snímky aj pri slabom osvetlení bez straty detailov. Výsledné fotografie sú reálne a zachytávajú presne to, čo používatelia vidia. Zároveň ide o najväčšiu clonu (F2.1) v odvetví mobilných fotoaparátov s periskopovým teleobjektívom, čo len potvrdzuje dlhodobú prácu Huawei na zostave fotoaparátov.

Automaticky nastaviteľná fyzická clona: Fotografovanie už nemôže byť jednoduchšie

Huawei P60 Pro ponúka taktiež automaticky nastaviteľnú fyzickú clonu F1.4-F4.0 v absolútne kompaktnom module. Ide tak o prelom v oblasti mobilných fotoaparátov. Štandardne je v rámci fotomobilov využívaný prístup automatického zväčšovania veľkosti snímača a clony, aby sa do snímača dostalo viac svetla. To vedie k malej hĺbke ostrosti a rozmazanej fotografii. Nastaviteľná fyzická clona pri Huawei P60 Pro však používa šesť lamiel, ktoré ovládajú veľkosť clony. Tú je možné synchrónne otvárať a zatvárať pomocou ovládača.

U rôznych scén je možné premennú veľkosť clony automaticky upraviť pomocou umelej inteligencie. V noci a za zlých svetelných podmienok sa clona automaticky prepne na svetelnosť F1.4 a zvýši množstvo svetla vstupujúceho do objektívu, čím zosvetlí fotografiu. Pri vytváraní skupinovej fotografie s viacerými ľuďmi v dobre osvetlenom prostredí sa prepne na menšiu clonu F4.0, aby rozšírila hĺbku ostrosti a zabezpečila, že každý objekt, na pozadí alebo v popredí, bude na fotografii zaostrený. Pri fotografii krajiny sa naopak prepne na svetelnosť F2.0., aby zachytila čo najviac svetla a zároveň zachovala detaily s dostatočnou hĺbkou ostrosti.

Či už ide o fotenie jedla, portrétov a ďalších každodenných činností, je možné prepnúť na vhodnú clonu zodpovedajúcu danej scéne. Jednoduchým cvaknutím spúšte, bez profesionálnych zručností a zložitých úkonov, vám systém automaticky pomôže zachytiť ostré fotografie s vysokým rozlíšením.

So 100-násobným digitálnym zoomom už nie je vzdialenosť prekážkou

Huawei P60 Pro prichádza s úplne prepracovanou mechanickou štruktúrou teleobjektívu, ktorá prináša 3,5-násobný optický zoom s optickou stabilizáciou a až 100-násobný digitálny zoom, ktorý zachytí aj tie najvzdialenejšie objekty. V kombinácii so skupinou objektívov pre optimalizáciu obrazu dokáže nielen dobre pracovať so svetlom, ale tiež umožňuje fotografovať z blízkych aj ďalekých vzdialeností. Vďaka schopnosti zaostriť na objekty už od 10 cm otvára dvere pre ešte väčšiu kreativitu ako kedykoľvek predtým. V rámci jednej ohniskovej vzdialenosti môžete teraz zachytiť siluetu osoby alebo budovy s tlmeným mesačným svetlom za oknom vašej spálne a zároveň miniatúrny predmet priamo pred vami, vďaka rýchlemu prechodu do režimu Super makro.

S Anti-Shake Sensor Rotation nie je vidieť chvenie rúk

Ďalšou technologickou vychytávkou je režim Super Moon. Táto funkcia pomôže dokonale zachytiť vzdialený Mesiac a zároveň zachovať detaily okolitých objektov. Užívatelia tak majú možnosť experimentovať s astrofotografiou a vytvárať vizuálne ilúzie mesiaca. S týmto režimom idú zachytiť veľkolepé nočné scény v špičkovej kvalite.

Huawei P60 Pro implementuje aj Anti-Shake Sensor Rotation, ktorý využíva dynamický pohyb snímača namiesto dynamického pohybu objektívu. Objektívy fotoaparátu sú štandardne ďalej od snímača, čím je optická dráha dlhšia a môže byť na snímkach viditeľné chvenie. Smartfón má optickú vzdialenosť kratšiu vďaka snímaču proti otrasom, čo znamená, že žiadne otrasy ani chvenie nebudú na fotografiách viditeľné.

Ohromujúce scény zachytené do najmenších detailov

Pri prezeraní fotografií majú ľudia subjektívne preferencie pre rôzne farby. Preto pri vývoji fotoaparátu P60 Pro zhromaždil Huawei expertné tímy zo siedmich výskumných ústavov a na základe príspevkov viac ako 3,3 milióna užívateľov av spolupráci s profesionálnymi inštitúciami vytvorila exkluzívny štýl obrazu. Fotoaparát XMAGE naživo a plne vykresľuje pohlcujúcu atmosféru, rozmanité farby a dodáva fotografiám svetlo a tieň. Výsledkom je prekvapivo ohromujúci efekt na scénach s výraznými farbami, ako sú západy slnka a jesenné lístie. S XMAGE bude fotografia jasná a živá. Pri fotografovaní ľudí a zázname jedla dokáže zachytiť svetlo, tiene, detaily a živé farby.

Vďaka týmto inováciám si Huawei P60 Pro zaslúžil prvé miesto v prestížnom rebríčku DXOMARK a titul kráľa mobilnej fotografie so 156 bodmi.

Huawei P60 Pro je v na Slovensku v predaji v dvoch farebných prevedeniach – Rococo Pearl a Black. Odporúčaná maloobchodná cena smartfónu je 1199 eur. Zároveň Huawei predlžuje špeciálnu uvádzaciu ponuku: ak si P60 Pro zakúpite do 5. júna 2023, získate ako bonus smart hodinky Huawei Watch GT 3.

Značky: