Už budúci rok sa má na trhu objaviť model Huawei P70.

Spoločnosť Huawei má pred sebou pravdepodobne dobré časy. Po horších chvíľach, keď bývalý čínsky gigant na trhu sotva prežíval a zdalo sa, že už nové smartfóny nepredstaví, sa opäť postavil na vlastné nohy. Tento rok sme tak mohli sledovať predstavenie modelov zo série Huawei P60 či Mate 60. Niektoré z nich sa dokonca objavili aj na globálnom trhu, no bez Google služieb.

Aj budúci rok plánuje čínsky výrobca elektroniky pracovať na vylepšovaní svojho portfólia a dopomôcť mu k tomu má aj model Huawei P70. Tento smartfón sa tak aktuálne stal terčom prvých dohadov o jeho výbave. Informácie o jeho špecifikáciách zdieľal aj portál gizmochina.com.

Huawei P70 má získať optický snímač odtlačkov prstov

Niektoré zdroje sú spoločnosti bližšie ako tie iné a informácie o snímači odtlačkov prstov v smartfóne priniesli práve zdroje dodávateľského reťazca. Ide tak o prvú súčasť výbavy modelu Huawei P70, ktorá by mala byť takmer potvrdená. Akým smerom sa však budú uberať ďalšie súčasti telefónu zatiaľ nemožno povedať.

Huawei P60 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei P60 Pro

Špekuluje sa aj o tom, že základom modelu s označením Huawei P70 by mal byť čipset Kirin 9000S. Tento čipset sa len nedávno ukázal na trhu a upútal veľkú pozornosť nielen fanúšikov spoločnosti Huawei. Dôvodom je najmä možnosť pripojenia sa k 5G sieti, čo tento čipset umožňuje. Predchádzajúce generácie telefónov totiž nemohli túto možnosť využiť.

Nový model kľúčom k úspechu

Tohtoročné modely zo série P60 a Mate 60 od spoločnosti Huawei dokázali strhnúť lavínu pozornosti práve smerom k výrobcovi. Čínsky výrobca elektroniky sa opäť vrátil medzi väčších výrobcov telefónov, teda najmä na čínskom trhu. Je však pochopiteľné, že návrat na globálny trh určite nebude jednoduchý. Využívanie Google služieb je pre používateľov v tomto smere stále dôležité a modely od tohto výrobcu to neumožňujú.

Model Huawei P70 by však opäť mohol pomôcť výrobcovi posunúť sa o kúsok vyššie. Aktuálny plán spoločnosti je budúci rok dodať až 70 miliónov zariadení, čo určite nie je málo. Zdá sa teda, že návrat bývalého giganta je už za rohom a uvidíme, čo nám budúci rok prinesie.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.