Model s označením Huawei P70 Pro sa objavil na prvých renderoch.

Začiatok roka je už tradične štedrý na predstavenie nových telefónov od viacerých výrobcov. Na predstavenie smartfónov sa pripravuje aj čínske Xiaomi, ktoré pripravuje predstavenie viacerých modelov aj od svojich dcérskych značiek, taktiež juhokórejský Samsung, ktorý už 17. januára predstaví modelový rad Galaxy S24 s AI a medzi gigantov s novými telefónmi patrí aj Huawei. Práve táto čínska značka sa tento rok pripravuje na veľký návrat na trh s novými telefónmi.

Po úspešnom predstavení série Huawei P60 a tiež Mate 60 sa tento rok na trhu objavia modely ďalších generácií. Veľkú pozornosť na seba pritom strháva aj modelový rad Huawei P70 s očakávaným európskym predstavením. A práve model Huawei P70 Pro sa objavil na prvých renderoch, pričom naznačuje zaujímavý dizajn.

Huawei P70 Pro by sa mohol podobať na svojho predchodcu

Smartfón s označením Huawei P60 Pro strhol veľkú vlnu záujmu o telefóny od spoločnosti Huawei, nakoľko ponúkol prémiový fotoaparát a tiež slušný výkon. Používateľom pritom neprekážala ani absencia Google služieb v základe a tento smartfón sa objavil aj u nás v redakcii na test. Ďalšia generácia modelov zo série Huawei P má pritom obsahovať model Huawei P70 Pro, ktorý bude nástupcom tohto prelomového modelu.

Na internete sa objavili už aj prvé rendery tohto telefónu, pričom poukazujú na zaujímavý dizajn. Ten by sa mal podobať práve na Huawei P60 Pro, avšak niektoré zmeny nebude možné prehliadnuť. Modul fotoaparátu bude vyzerať mierne odlišne a zdá sa, že zahrnie aj trojuholníkový prvok. Farba telefónu v renderoch sa podobá na tú, ktorou bol typický model z roku 2023. Huawei P70 Pro teda bude vychádzať z už overeného dizajnu a pokračovať v rozbehnutej ceste spoločnosti.

Render modelu Huawei P70 ProZdroj: X.com (@rodent950)
Render modelu Huawei P70 Pro

V súčasnosti je však potrebné spomenúť to, že ide zatiaľ o neoverený dizajn, ktorý by sa mohol potvrdiť až neskôr. Všetky detaily ohľadom telefónu s označením Huawei P70 Pro sú zatiaľ v štádiu špekulácií, no čoskoro by sa postupne mohli potvrdzovať. Dôvodom je najmä blížiace sa predstavenie telefónu.

Čo však vieme je, že Huawei P70 Pro by mal mať možnosť pripojiť sa do 5G siete. Pomôcť by mu totiž mal čipset Kirin 9000S, ktorý bolo možné nájsť napríklad v sérii Huawei Mate 60. Všetky podstatné informácie sa však dozvieme už čoskoro.

Zdroj: X.com (@rodent950)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.