Pre Huawei bol tento týždeň veľmi rušný.

Zatiaľ čo sa všetka pozornosť pravdepodobne sústredila na predstavenie noviniek z modelového radu Mate 20, tak CEO spoločnosti Richard Yu v tichosti potvrdil, že skladací smartfón v podaní Huawei príde už budúci rok.

Rovnako potvrdil, že zariadenie bude podporovať siete 5G. Vyhlásenie Richarda Yu v podstate iba potvrdzuje už dávnejšie slová Kena Hu, ktorý na Svetovom ekonomickom fóre povedal, že prvým 5G telefónom značky Huawei bude práve skladací model a predstaviť by sa mal do júna 2019.

Ešte v septembri Richard Yu pre nemecký denník Die Welt uviedol, že skladacie telefóny môžu v budúcnosti nahradiť počítače. Toto tvrdenie je podložené faktom, že skladacie zariadenia sa dajú zložiť do kompaktných rozmerov a pri ich priamom používaní sa obrazovka môže zväčšiť až do veľkosti tabletu.

Ak všetko prebehne podľa plánov, tak Samsung by mal byť na predstavenie skladacieho telefónu pripravený ešte o niečo skôr. Zariadenie s názvom Galaxy F by sa malo z časti odprezentovať na Samsung Developer Conference 7. novembra s tým, že oficiálne predstavenie by mohlo prísť už začiatkom roka 2019 na veľtrhu CES 2019 v Las Vegas.

Predpokladá sa, že Galaxy F bude mať v zloženom stave 4,6-palcový displej, ktorý pri plnom rozložení narastie až na 7,3-palca. V auguste šéf mobilnej divízie Samsung DJ Koh uviedol, že Samsung Galaxy S10 nebude prvým telefónom s podporou 5G, čo by mohlo naznačovať, že aj pripravované skladacie zariadenie Galaxy F bude na siete novej generácie pripravené.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei Mate 20 Pro: Je to najlepší smartfón za rok 2018?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.