V predaji budú aj na Slovensku za cenu 199 eur.

Huawei predstavil v Barcelone niekoľko nových produktov. Hlavnou hviezdou tlačovej konferencie boli nové smart hodinky radu Huawei Watch GT 4, avšak okrem nich sme sa dočkali aj novej generácie prémiových slúchadiel FreeBuds Pro. Novinka s názvom Huawei FreeBuds Pro 3 bude v predaji čoskoro aj na Slovensku, a to za cenu 199 eur. Štart predaja je naplánovaný na október.

FreeBuds Pro 3 prinášajú mierne zlepšenia v porovnaní s druhou generáciou, ktorú som si obľúbil a používam ju dodnes. Dizajn sa prakticky nezmenil, avšak FreeBuds Pro 3 majú zreteľne označenú časť nožičiek, ktorú môžete stlačiť. Takýmto spôsobom môžete slúchadlá ovládať – pozastaviť hudbu, preskočiť na ďalšiu pesničku či prijať alebo ukončiť telefonický hovor.

V prípade tretej generácie slúchadiel by ste mali túto oblasť rozlíšiť iba hmatom, čo by malo zvýšiť komfort z ich ovládania.

Huawei FreeBuds Pro 3Zdroj: TOUCHIT
Huawei FreeBuds Pro 3

Podobne ako druhá generácia, aj FreeBuds Pro 3 využívajú 11 mm štvormagnetové dynamické meniče s rozsahom od 14 Hz do 48 kHz. Huawei zoptimalizoval reprodukciu zvuku s dôrazom na jasnejšie výšky a výraznejšie basy.

Zlepšila sa aj funkcia aktívneho odhlučnenia (ANC), ktoré o 50 % efektívnejšie tlmí okolitý hluk v lietadle či vo vlaku. Slúchadlá tiež podporujú technológiu Huawei L2HC 2.0 a disponujú štandardmi HWA a Hi-Res. Samozrejmosťou je podpora pre bezdrôtový kodek LDAC a možnosť pripojenia k dvom zariadeniam súčasne.

Huawei FreeBuds Pro 3 majú celkovú výdrž na jedno nabitie až 31 hodín počúvania s vypnutým ANC. Je to o hodinu viac ako v prípade Huawei FreeBuds Pro 2.

Zdroj: Huawei, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit