Zariadenie by malo byť súčasťou modelového radu P Smart.

Smartfón strednej triedy by tak mal byť prvým telefónom spoločnosti, ktorý bude mať vo výbave pop-up selfie kameru. Toto riešenie umožňuje vynechať z oblasti displeja výrezy a diery, pričom smartfón bude mať zachované minimálne rámiky. Pripravovaná novinka nesie označenie Huawei P Smart Z a bude niesť dizajnový odkaz, ktorý bol nastolený smartfónmi Vivo NEX S a Oppo Find X.

Uniknuté špecifikácie pochádzajú zo spoľahlivého zdroja a tak už teraz môžeme mať prvý náhľad na parametre modelu P Smart Z. Najvýraznejšími prvkami budú jednoznačne celoplošný displej a výsuvná selfie kamera s rozlíšením 16 Mpx (f/2.0). Celkom nový displej bude v prípade Huawei pravdepodobne nazvaný Ultra FullView.

Ten bude mať 6,59-palca a rozlíšenie 2340 × 1080 pixelov (Full HD+) s hustotou pixelov 391 ppi a pomerom strán 19,5: 9.

Podobne ako P Smart (2019) a P Smart+ (2019), aj P Smart Z bude využívať čipset Kirin 710, takže aj na základe tohto parametru je jasné, že smartfón bude patriť do strednej triedy. Z ďalších parametrov sú známe kapacity pamätí – 4 GB RAM a 64 GB úložného priestoru.  O dostatočný zdroj energie sa bude starať batéria s kapacitou 4 000 mAh.

Na zadnej strane smartfónu je vidieť zostavu dvoch fotoaparátov, pozostávajúcu zo 16 Mpx hlavného snímača (f/1.8) a 2 Mpx (f/2.4) snímača hĺbky. Uniknuté rendery tiež naznačujú použitie čítačky odtlačkov prstov, ktorá sa bude nachádzať na zadnej strane zariadenia.

Očakávame, že P Smart Z bude dostupný vo farebnom prevedení Midnight Black, Emerald Green a Sapphire Blue s cenou pohybujúcou sa na úrovni 250 €.

Zdroj: MobielKopen

Prečítajte si aj:

Výkrik do tmy? Xiaomi si patentovalo smartfón s reverzným výrezom v displeji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.