Čínska spoločnosť vstúpila na trh so skladateľnými smartfónmi medzi prvými.

V nedávnom rozhovore, generálny riaditeľ spoločnosti Richard Yu, odhalil ďalšie krátkodobé plány spoločnosti aj v oblasti nového formátu smartfónov. Po úspešnom predstavení nových vlajkových lodí P30 a P30 Pro sa chce spoločnosť viac venovať aj skladateľným smartfónom a aktuálne najviac pozornosti bude venovať modelu Mate X, ktorý sa začne predávať od júna tohto roka.

Samotná spoločnosť pripúšťa, že novinka je pomerne drahá, ale skladateľné zariadenia môžu odštartovať novú éru a Huawei očakáva, že s masovou produkciou budú ceny postupne klesať. Skladateľné vlajkové lode (aj) od Huawei, by mali do dvoch rokov stáť rovnako ako bežné smartfóny.

Postupný pokles cien bude aj z dôvodu toho, že Huawei prinesie do roku 2021 na trh viac ako polovicu zariadení, ktoré budú obsahovať skladateľné displeje, pričom jedným z nich bude kompaktné zariadenie, ktoré bude rozmerovo menšie ako Huawei Mate X aj Huawei P30 Pro.

Skladateľné zariadenia budú pre Huawei v najbližších rokoch čoraz dôležitejšie. Spoločnosť si však uvedomuje, že nie každý bude mať o ne záujem a nový formát zostane pre niektorých používateľov jednoducho neatraktívny, pretože preferujú tradičnejšie smartfóny. To aj naznačuje, že bežné zariadenia, ktoré v dnešnej dobe používame, budú tu s nami ešte nejaký ten čas a v súčasnosti nie sú vôbec ohrozené.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj: 

Recenzia Huawei P30 Pro: To si fotil fotoaparátom? (redakčné VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.