Mohol by ponúknuť plynulé optické priblíženie.

Výrobcovia experimentovali s posuvnými fotografickými modulmi v smartfónoch už pred niekoľkými rokmi – príkladom je Samsung Galaxy K zoom z roku 2014. Tento koncept sa síce v minulosti neosvedčil, avšak je možné, že sa s ním v blízkej budúcnosti opäť stretneme.

Naznačuje to nový patent od Huawei, ktorý zobrazuje dizajn veľkého zadného fotoaparátu v smartfóne. Na správu upozornil portál tigermobiles.

Tento fotoaparát nie je rozdelený do viacerých senzorov, ako sme dnes zvyknutí, ale svojim spracovaním pripomína tradičné fotoaparáty. Modul obsahuje zrkadlový objektív, ktorý sa v prípade potreby dokáže zmenšiť alebo zväčšiť pre dosiahnutie žiadaného zaostrenia či priblíženia.

Nový patent od Huawei nedávno schválila organizácia European Union Intellectual Property Office (EUIPO) a obsahuje viacero obrázkov a renderov, ktoré naznačujú, ako bude vyzerať výsledný produkt. Obrazová dokumentácia nepôsobí na rozdiel od niektorých ostatných patentov futuristicky, takže sa dá predpokladať, že by sme sa mohli výsledného produktu aj reálne dočkať. Ťažko povedať, či to bude už o rok alebo až v priebehu piatich rokov.

Huawei patent, zrkadlový objektív. Obrázky si môžete zväčšiť kliknutím na ne. Zdroj: tigermobiles

Zdroj: tigermobiles

Prečítajte si aj:

Fotoaparáty v smartfónoch budú opäť o niečo lepšie: Bol predstavený modul s plynulým optickým priblížením

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit