Čínsky výrobca vtedy oznámi všetky kľúčové novinky.

Oficiálne uvedenie operačného systému HarmonyOS pre smartfóny sa blíži. Huawei potvrdil, že svoju platformu oficiálne predstaví verejnosti 2. júna. Na tlačovej konferencii takisto oznámi nové hodinky Huawei Watch 3 a tablet Huawei MatePad Pro 2.

Operačný systém HarmonyOS je reakciou čínskeho technologického giganta na obmedzenia zo strany USA. Americká vláda totiž umiestnila Huawei v máji 2019 na čiernu listinu, čím mu okrem iného znemožnila prístup ku Google službám v systéme Android. Huawei sa preto rozhodol vytvoriť vlastný operačný systém HarmonyOS, ktorý bude určený pre všemožné zariadenia – hodinky, televízory, slúchadlá, počítače a samozrejme smartfóny.

O HarmonyOS sa hovorí už takmer dva roky, avšak tento operačný systém bol zatiaľ iba vo vývoji a vo fáze beta testovania. 2. júna 2021 však spoznáme konkrétne informácie, ktoré súvisia s jeho uvedením na trh a zistíme, ktoré zariadenia ho budú podporovať a kedy dostanú aktualizáciu na nový systém od Huawei.

Očakáva sa, že prvé podporované modely budú smartfóny radu Mate 40 a P40. Očakávané vlajkové lode radu Huawei P50, ktoré podľa posledných informácií spoznáme v júli, budú mať HarmonyOS predinštalovaný.

Zdroj: Huawei Central

Prečítajte si aj:

Čo je nové v HarmonyOS 2.0 od Huawei? Pozrite si video

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit