Aplikáciu treba vyvinúť pomocou vývojárskych nástrojov od Huawei a uspieť v súťaži. Zapojiť sa môžete aj vy.

Huawei spustil súťaž AppsUp, ktorá je určená vývojárom aplikácií z celého sveta. Za vytvorenie novej mobilnej aplikácie s pomocou vývojárskych nástrojov od Huawei môžete získať až 15-tisíc dolárov. Celková výška odmien, o ktoré sa súťažiaci môžu uchádzať, je 1 milión dolárov.

Súťaž upriamuje pozornosť na AppGallery – obchod s aplikáciami od Huawei, ktorý je prvou voľbou na sťahovanie appiek pre majiteľov nových tzv. AG smartfónov Huawei.

Hry a aplikácie pre AppGallery môžete vytvárať pomocou sady nástrojov priamo od Huawei. V súčasnosti vývojársku bázu HMS Core využíva viac ako 1,4 milióna registrovaných developerov a vyše 60 000 aplikácií, združených v obchode AppGallery.

Súťaž je rozdelená do piatich regionálnych kôl, ktoré sa konajú naraz – v Číne, Ázii a Tichomorí, Latinskej Amerike, Európe, Afrike a na Strednom východe. Finálové kolo, kde sa stretnú najlepšie appky z každého regiónu, sa uskutoční na jeseň tohto roka.

Celkový výherný fond má dohromady až 1 milión dolárov. Súťaží sa v týchto kategóriách:

  • Výnimočná aplikácia (výhra 15 000 dolárov, 5 výhercov pre každý región)
  • Výnimočná hra (výhra 15 000 dolárov, 3 výhercovia pre každý región)
  • Najlepšia sociálna aplikácia (5 000 dolárov, 3 výhercovia pre každý región)
  • Najpopulárnejšia aplikácia (5 000 dolárov, 1 výherca pre každý región)
  • Čestné ocenenie (2 500 dolárov, 12 výhercov pre každý región)

Okrem finančnej odmeny získajú výhercovia aj propagáciu svojej aplikácie v obchode AppGallery. Táto platforma má k dnešnému dňu stovky miliónov používateľov vo viac ako 170 krajinách.

Ako sa zapojiť?

Registrovať sa môžete prostredníctvom oficiálnej webovej stránky od 30. júna do 30. augusta 2020. Vývojári sa môžu prihlásiť ako jednotlivci alebo ako tím pozostávajúci z troch členov.

Všetky aplikácie musia byť vyvinuté s využitím sady nástrojov od Huawei HMS Core a odoslané na kontrolu prostredníctvom webovej stránky súťaže do 30. augusta 2020 do 12:00 stredoeurópskeho času. Porota zložená z odborníkov spoločnosti Huawei následne vyhodnotí jednotlivé návrhy na základe ich funkčnosti, inovatívnosti, komerčnej hodnoty a prínosu pre užívateľov.

Okrem regionálnych ocenení bude globálna dvadsiatka najlepších aplikácií sprístupnená na verejné hlasovanie prostredníctvom webovej stránky súťaže a obchodu AppGallery. Verejné hlasovanie prebehne v termíne 21.9. – 4.10.2020. Účastníci tak získajú body, s ktorými pokračujú do finálneho kola.

V októbri predstavia finalisti svoje aplikácie osobne odbornej porote a zabojujú o najvyššiu cenu a možnosť uchádzať sa o podporu investorov.

Viac informácií o súťaži AppsUp nájdete na webovej stránke Huawei AppsUp.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei AppGallery: Tieto slovenské a bankové aplikácie v ňom nájdete (DOPLNENÉ k 5. 8.)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit