Pri dizajne to však zďaleka nekončí.

Okrem výrazného dizajnu určite zaujme aj funkčná výbava. Presnejšie povedané ide o zostavu troch fotoaparátov, ktoré umožňujú vytvárať 3D zábery tváre a pokožky. Tie je možné následne použiť k presnej analýze. Je tak vidieť, že Huawei má v rukáve ukrytý dostatok kreatívnych nápadov, a že myslí na zdravie používateľov. 

Iba podľa patentovej prihlášky by sme však nemuseli pochopiť zámer spoločnosti. K tomuto účelu preto výborne poslúžia rendery. Pochádzajú od dizajnéra Technizo Concept, ktorý spolupracuje s portálom LetsGoDigital. Aj vďaka zverejneným obrázkom tak dokážeme lepšie pochopiť zámer spoločnosti Huawei.   

Detailné vyobrazenie zadnej strany telefónu odkrýva tri fotoaparáty a LED blesk, ktoré sa spolu nachádzajú vo veľkom kruhu. Dva objektívy sú usporiadané horizontálne, pričom tretí sa nachádza presne nad nimi v strede. V spodnej časti kruhu je vidieť aj duálny LED blesk.

Okrem výrazného kruhového usporiadania zaujme aj veľký displej vo vnútri kamerového systému. Toto riešenie je praktické z viacerých dôvodov, no predovšetkým preto, že displej poslúži ako hľadáčik. Rendery odkrývajú aj jeden z údajov o kvalite pokožky, ktorá na základe 3D analýzy získava bodové ohodnotenie. Okrem tohto skóre sú však používateľom ponúknuté aj tipy na zlepšenie držania tela.

Ako funguje analýza tváre a pleti? 

Systém troch objektívov vytvorí 3D model tváre. Počas jeho záznamu sú používateľom zobrazované pokyny, aby analýza prebehla v čo najvyššej kvalite. K následnej analýze dokáže veľmi dobre poslúžiť práve okrúhly dotykový displej na zadnej strane smartfónu.

Patentová prihláška ďalej prezrádza, že 3D kamerový systém dokáže poskytovať informácie o póroch, vráskach, akné, čiernych bodkách, pigmentových škvrnách, začervenaní, kruhoch okolo očí alebo ich kombinácii. Súčasťou analýzy je aj vyjadrenie hĺbky a veľkosti pórov.

Nakoľko boli na základe patentovej prihlášky zverejnené iba rendery, zatiaľ nie je známe, kedy by sa telefón s týmito možnosťami mohol objaviť na trhu. Avšak ako nápad to znie veľmi dobre.

Zdroj: HuaweiCentral, LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.