Nové predstavenie smartfónov Huawei by sa mohlo spájať s čínskym rokom dreveného draka.

Čínska spoločnosť Huawei sa pomaly ale isto vracia na celosvetový trh. S minuloročnou sériou smartfónov z radu P60 a Mate 60 ovládla nielen čínsky, no aj európsky trh, kde si postupne získava dôveru zákazníkov. V príprave je už viacero nástupcov v podobe série P70 a Mate 70, no zdá sa, že predstavenie týchto smartfónov čínsky výrobca ešte predbehne iným modelom.

S oslavami čínskeho nového roka dreveného draka by mal prísť aj nový skladateľný model od spoločnosti Huawei. Tento telefón bude typu flip, pravdepodobne teda nástupca modelu Huawei Pocket S, ktorý bol predstavený ešte v roku 2022.

Nový skladateľný Huawei smartfón je na ceste

V rámci kódov sa v portfóliu smartfónov od spoločnosti Huawei objavil nový model s označením LEM. Tento smartfón by mal byť skladateľným nástupcom série Huawei Pocket, pričom zatiaľ nie je známe, aké špecifikácie ponúkne. Vo výbave by sa ale mohol objaviť čipset Kirin s podporou 5G konektivity, pôjde teda o prémiový smartfón z dielne čínskej spoločnosti.

Predstavenie smartfónu by mohlo prebehnúť už 10. februára, teda presne v deň čínskeho nového roku. Rozpráva sa však aj o ďalšom dátume, ktorým je 24. február. Tento deň bude v Číne známy ako Sviatok lampiónov a je posledným dňom osláv čínskeho nového roka.

Huawei P50 PocketZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei P50 Pocket

Vo finálnej verzii by to mohlo vyzerať teda tak, že predstavenie by prebehlo už 10. februára, kedy by začal aj predpredaj smartfónov. 24. februára by tak začal oficiálny predaj, ktorý by nenarušil 14-dňové oslavy nového roka v Číne.

Zatiaľ nie je známe, či nový skladateľný smartfón výjde aj za hranice Číny alebo bude exkluzivitou len pre jeden trh. Po predstavení tohto telefónu by však Huawei mohol už v marci predstaviť práve sériu P70, ktorá by sa mohla objaviť aj na Slovensku. Na bližšie informácie si však budeme musieť ešte počkať.

Zdroj: gizmochina.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.