Predstavenie série sa nezadržateľne blíži.

Na internete sa začali objavovať čoraz početnejšie úniky, ktoré sa venujú dvom pripravovaným vlajkovým smartfónom čínskeho výrobcu. Iba nedávno sme dokonca zverejnili informácie o “novom” čipsete Kirin, ktorý by sa mal dostať do série P70. O blížiacom sa termíne uvedenia tejto série špekuluje aj portál GSMArena, ktorý sa odvoláva na známeho leakera Digital Chat Station. Ten totižto zverejnil niektoré špecifikácie radu Huawei P70 a zdá sa, že tento únik prichádza v najlepšej možnej chvíli.

Nové správy o sérii Huawei P70 sa dozvedáme iba pár dní po predstavení série Galaxy S24, ktorá je prešpikovaná umelou inteligenciou. Keďže séria Huawei P60 bola na trh uvedená v marci 2023, tak je pravdepodobné, že jej nástupca bude uvedený taktiež v marci, čiže približne o dva mesiace.

Leaker vo svojom príspevku uvádza, že minimálne jeden z modelov série P70 bude mať displej zahnutý na všetkých štyroch stranách, rozlíšenie 1,5K a uhlopriečku 6,7 palca. Z príspevku sa dá ešte vyčítať, že telefón bude mať aj dva reproduktory, ako aj fotoaparáty na zadnej strane usporiadané do trojuholníka.

V prípade usporiadania fotoaparátov je vidieť, že aj nový leak je v súlade so staršími rendermi modelu P70. Hlavný fotoaparát so senzorom OV50H od OmniVision má rozlíšenie 50 Mpx a variabilnú clonu. Senzor OV50H s 1,2µm pixelmi má vraj veľkosť 1/1,3″. Očakáva sa aj výrazná modernizácia ultraširokouhlého fotoaparátu.

Render modelu Huawei P70 ProZdroj: X.com (@rodent950)
Render modelu Huawei P70 Pro

V súlade so staršími únikmi je aj veľkosť batérie, ktorá bude mať kapacitu štedrých 5000 mAh. Predpokladá sa, že obidva modely série Huawei P70 bude poháňať čipová sada Kirin. Huawei plánuje reštartovať výrobu Kirin 9010, vďaka čomu môže tento čipset priniesť vyšší a efektívnejší výkon v porovnaní so svojimi predchodcami. Kvôli obchodným obmedzeniam zo strany USA je však málo pravdepodobné, že bude vyrobený spoločnosťou TSMC. 

Objavila sa aj jedna pozitívna informácia, ktorá naznačuje, že séria P70 bude konečne podporovať 5G.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.