Nový čip prinesie ešte viac výkonu a menšiu spotrebu energie.

Najnovšie správy z portálu Huawei Central prezrádzajú zaujímavé informácie o pripravovanom čipsete Kirin od spoločnosti Huawei. Nový čip by mal niesť označenie Kirin 1000. Bude to prvá čipová sada od Huawei postavená na 5nm procese, ktorá má byť na trh uvedená v druhej polovici roku 2020.

Zdroj hovorí, že Huawei už spustil skúšobnú výrobu. Kirin 1000 používa jadrá A77 (Kirin 990 používa A76). Môžeme teda očakávať, že Kirin 1000 bude ešte rýchlejší a zároveň spotrebuje podstatne menej energie z batérie ako predchodca. Rovnako, ako v prípade modelu 990, môžeme očakávať, že Kirin 1000 bude obsahovať 5G modem.

Richard Yu z Huawei na výstave IFA 2018

Séria Mate 30 prišla ako prvá s Kirin 990, čo môže znamenať, že Kirin 1000 bude zrejme použitý v modelovom rade Mate 40. Čipset by mal dokonca obsahovať úplne novú generáciu umelej inteligencie od Huawei – NPU Da Vinci.

Rad Mate 30 bol predstavený iba pred pár týždňami, takže do predstavenia Mate 40 nám ostáva takmer rok. Dovtedy okrem hardvérových noviniek musí Huawei vyriešiť aj jeden podstatný problém, ktorý súvisí so softvérovou podporou zo strany Googlu. Uvidíme, ako to všetko nakoniec dopadne.

Zdroj: HuaweiCentral

Titulný obrázok: HuaweiCentral

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro sa stáva novým kráľom mobilnej fotografie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.