Čínsky výrobca zverejnil svoje interné informácie.

Huawei zverejnil údaje o doterajších tohtoročných predajoch. Podľa interných informácií k 30. máju 2019 dodal používateľom už viac ako 100 miliónov smartfónov. Minulý rok prekonal tento míľnik až koncom júla.

Čínsky výrobca sa pochválil aj výborným úspechom vlajkových lodí Huawei P30 a P30 Pro. Tieto telefóny pokorili hranicu 10 miliónov predaných kusov po 85 dňoch od oficiálneho predstavenia. Minuloročným modelom P20 trvalo pokorenie tohto míľnika o 2 mesiace dlhšie.

Huawei tvrdí, že si priazeň a dôveru fanúšikov udržiava aj napriek práve prebiehajúcej americko-čínskej obchodnej vojne.

Reálny dopad americko-čínskej obchodnej vojny a nejasnej budúcnosti spolupráce s Googlom na predaje zariadení Huawei zistíme najskôr až koncom tohto roka. Kauza Huawei a blokovanie zo strany amerických spoločností sa totiž začalo spomínať až 20. mája a predaje k termínu do 30. mája príliš neovplyvnilo.

Na svete sa aktuálne nachádza približne 882 miliónov zariadení Huawei pre spotrebiteľov, ktoré používa viac než 500 miliónov používateľov.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Kauza Google vs. Huawei: Mám si kúpiť smartfón Huawei? Alebo ho radšej čo najskôr predať?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit