iPhone X a umelá inteligencia? To určite nebude správna voľba. Tvrdí to čínsky Huawei, ktorý odporúča namiesto kúpy najdrahšieho iPhonu v histórii počkať si ešte mesiac na skutočne smartfón s fungujúcou umelou inteligenciou.

Boj o zákazníka býva niekedy tvrdý, technologických gigantov nevynímajúc. Niečo o tom vie aj Apple, ktoré je terčom rôznych útokov od mnohých konkurentov prakticky už od predstavenia prvého iPhonu. Počas prezentácie iPhonu X došlo totiž k neplánovanému „faux paux“ pri predstavovaní novej funkcionality s názvom Face ID. V momente, kedy chcel Craig Federighi ukázať, aké jednoduché je odomykanie nového iPhonu rozpoznaním tváre, sa telefón neodomkol a vyžiadal od neho ochranný PIN kód. Apple preto rýchlo prišlo s vysvetlením, prečo sa tak stalo, ktorému sa venujeme v samostatnom článku.

Reakcie napriek tomu nenechali na seba dlho čakať a internet v najbližších hodinách zaplavili tisícky vtipov na účet bezrámikovej novinky. Výnimkou nie je ani Huawei, ktorý včera na svojej oficiálnej facebookovej stránke zverejnil krátke, no veľavravné video klauna. Odkazuje v ňom na svoju chystanú vlajkovú loď Huawei Mate 10, ktorú plánuje predstaviť už 16. októbra. Podľa hashtagu má ísť o #theRealAIPhone. Nechajme sa teda prekvapiť, v akej forme a podobe nám predstaví možnosti využitia umelej inteligencie v chystanom top smartfóne čínsky Huawei.

 

A čo vy? Keby ste si mali vybrať, ktorý smartfón by to bol? iPhone X, alebo Huawei Mate 10?

Zdrtoj: Android Authority

 

Mohlo by vast zaujímať:

VIDEO: Nové rendery naznačujú, ako by mal vyzerať Huawei Mate 10