Čínsky technologický gigant uvedie na trhy v Európe svoj inteligentný televízor, ktorý pracuje na operačnom systéme Harmony OS.

Spoločnosť Huawei uvedie na európsky trh svoj prvý produkt s operačným systémom Harmony OS. Platforma bola pritom navrhnutá tak, aby bola schopná pracovať so všetkými typmi inteligentných zariadení.

Vision TV je integrovaný s HiLink, čo je platforma Internetu vecí od spoločnosti Huawei. To zároveň umožňuje integráciu s ostatnými zariadeniami, vďaka čomu môžete na televízii zobrazovať aj obsah svojho smartfónu.

Prvé sú pripravené varianty vo veľkosti 65 a 75 palcov, neskôr pribudnú 55 a 85 palcové modely. K dispozícii je aj 4K, osem reproduktorov a vyhradený subwoofer.

Zaujímavosťou je aj vyskakovací fotoaparát, ktorý je spárovaný s čipovou sadou NPU, umožňujúcou rozpoznávanie tvárí. Televízia je schopná nastaviť používateľské profily na základe toho, kto ju práve sleduje. 

Huawei Vision TV poháňa procesor Hongshu 818, pričom osemjadro zabezpečuje funkcie DSP, vrátane MEMC. Televízia zvláda aj štandardné HDR, či redukciu šumu.

Detaily o cenách a dostupnosti pre jednotlivé európske krajiny zatiaľ nie sú známe. Svoj inteligentný televízor by mala v blízkej dobe uviesť do Európy aj dcérska značka Honor.

Huawei Vision TV

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro dokáže zaznamenať superspomalené video pri 7680 fps: Pozrite si ukážky (VIDEO)

Značky: