Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei predstavila svoj najnovší prírastok do rodiny smart nositeľných zariadení.

Nové smart hodinky nesú názov WATCH FIT 3. Hlavným dizajnovým princípom novinky je koncept Fashion Squared. Ten kombinuje trendy a štíhly profil s vynoveným štvorcovým prevedením hodiniek a najnovšími technológiami. Samozrejmosťou je kvalitné materiálové spracovanie a interaktívny dizajn hneď v niekoľkých farebných prevedeniach.

Huawei WATCH FIT 3 adaptujú hranatý tvar série FIT a vytvárajú mladistvú estetiku v tvare štvorca. Okrem nového dizajnu hodinky prichádzajú aj s komplexným upgradom v oblasti sledovania športu a zdravia. Používatelia si budú môcť vychutnať vylepšený zážitok z aplikácie StayFit, ako aj zavedenie nových funkcií TruSleep 4.0 a TruSeen 5.5 pre komplexné monitorovanie zdravia. Milovníci športu môžu tiež preskúmať 5 nových pridaných športových režimov, vrátane inteligentných športových návrhov.

Huawei Watch Fit 3Zdroj: Huawei
Huawei Watch Fit 3

Móda, inovácia a kompaktnosť

Huawei WATCH FIT 3 vypúšťajú obdĺžnikový ciferník svojich predchádzajúcich generácií a prinášajú svieži, nový štvorcový dizajn. Puzdro hodiniek sa vyznačuje zaoblenými hranami s farebnou brúsenou vonkajšou korunkou, a inovatívnym dizajnom, ktorý stelesňuje mladistvý a odvážny postoj. Doplnené telom z hliníkovej zliatiny, hodinky prinášajú minimalistický štýl s nádychom špičkovej kvality – presne to, čo dnes mladý zákazník hľadá.

Navyše, hodinky sú rovnako pohodlné ako štýlové – vážia len 26 gramov a merajú len 9,9 mm1 a sú to zatiaľ najľahšie a najtenšie hranaté smart hodinky od Huawei. Používatelia si tiež môžu vybrať z pestrej ponuky materiálov remienkov príjemných na pokožke, od priedušného sivého nylonového remienku až po hladký kožený remienok. Hodinky implementujú vymeniteľný systém remienkov tzv. „Link“, ktorý umožňuje rýchle vybratie a výmenu remienka hodiniek jediným stlačením. Vďaka tomu si môžete hodinky prispôsobiť podľa nálady alebo štýlu rýchlo a jednoducho.

Huawei WATCH FIT 3 sa môžu pochváliť veľkým 1,82-palcovým AMOLED 2,5D displejom, ktorý dosahuje pomer obrazovky k telu 77,4 %. Obrazovka umožňuje maximálny jas 1500 nitov a automaticky sa prispôsobuje prostrediu používateľa, čím zaisťuje optimálnu viditeľnosť pri slabom alebo jasnom osvetlení.

Huawei Watch Fit 3Zdroj: Huawei
Huawei Watch Fit 3

Kalórie v rovnováhe vďaka technológii novej generácie

Smart hodinky WATCH FIT 3 komplexne vylepšujú športové funkcie na základe troch oblastí užívateľských návykov – jedálniček, pohyb a aplikácie Stay Fit. Aplikácia Stay Fit bola inovovaná tak, aby používateľom pomohla stravovať sa lepšie a vyváženejšie. Zároveň ponúka osobného trénera na kontrolu hmotnosti priamo na zápästí. Aplikácia ďalej prináša aktualizovanú globálnu databázu kalórií v 50 krajinách a poskytuje nutričnú analýzu na podporu vyváženej stravy a režimov cvičenia, vďaka čomu bude vaša cesta k regulácii hmotnosti ľahšia, jednoduchšia a vedecky podložená.

Hodinky WATCH FIT 3 prinášajú aj inteligentné návrhy fyzickej aktivity. Napríklad, keď nie sú splnené ciele dennej aktivity alebo straty tuku, hodinky vám navrhnú typy cvičenia a trvanie na základe zvykov používateľa a poveternostných podmienok.

Hodinky tiež pridávajú funkcie zamerané na fitness a animáciu fitness sprievodcu pri zahrievaní a strečingu. Samotná aplikácia Huawei Health (Zdravie) ponúka viac ako 660 cvičebných kurzov vrátane exkluzívnych tréningov zameraných na spaľovanie tuku a tvarovanie tela, ktoré navrhla populárna fitness influencerka Pamela Reif. Používatelia môžu tiež využiť 5 nových športových režimov poháňaných Huawei TruSport™. To zahŕňa padel a futbal, celkovo viac ako 100 športových režimov, ktoré pokrývajú mestské, outdoorové a vodné aktivity.

Huawei Watch Fit 3Zdroj: Huawei
Huawei Watch Fit 3

Zdravotné skeny s väčšou presnosťou a inováciami

Huawei WATCH FIT 3, vybavené najnovšou verziou vedecky podloženej technológie Huawei TruSleep 4.0, ponúkajú vylepšenia pre presnejšie sledovanie spánku. Nová funkcia sledovania dýchania počas spánku (Sleep Breathing Awareness) navyše umožňuje používateľom spať lepšie a pokojnejšie. Tenký dizajn zaisťuje, že hodinky sa dajú pohodlne nosiť celý deň aj v noci, vďaka čomu ich na zápästí počas spánku takmer nie je cítiť.

Huawei WATCH FIT 3 prinášajú aj vylepšený systém Huawei TruSeen 5.5 na zlepšenie presnosti monitorovania srdcovej frekvencie. Algoritmus teraz obsahuje funkciu samoučenia, ktorá optimalizuje možnosti monitorovania aj vtedy, keď signál nie je ideálny.

Nové hodinky nezabúdajú ani na ženy. Pre lepšiu správu ich reprodukčného zdravia, sa môžu tešiť aj z nového zobrazenia kalendára, ktoré používateľkám umožňuje na prvý pohľad vidieť aktuálne informácie o menštruačnom cykle. Nový prídavok funkcie monitorovania symptómov (Symptom Recording) priamo z hodiniek uľahčuje zaznamenávanie menštruačných údajov a poskytuje komplexnú starostlivosť o zdravie žien.

Huawei Watch Fit 3Zdroj: Huawei
Huawei Watch Fit 3

Užívateľsky orientovaný zážitok

Na jedno nabitie ponúkajú Huawei WATCH FIT 3 až 10-dňovú výdrž batérie2, čo je viac ako týždeň pravidelnej aktivity bez nabíjania. Pri častejšom používaní môže typická kapacita vydržať až 7 dní. Huawei WATCH FIT 3 sa navyše rýchlo nabíjajú, a na celý deň fungovania postačí len 10 minút nabíjania v nabíjačke.

Novinkou je štvorcový štýl používateľského rozhrania s bohatými farebnými schémami a dizajn v štýle časopisu so zväčšeným písmom. Aby boli hodinky ešte pohodlnejšie na používanie, inžinieri Huawei implementovali aj zaujímavé prvky používateľského rozhrania, ako napríklad zmena farby pozadia športového režimu podľa tepovej frekvencie.

Vylepšené boli aj funkcie ako prehrávanie hudby, diaľková spúšť fotoaparátu či upozornenia zo smartfónu (textové správy, sociálne siete, aplikácie), rýchle odpovede, počasie, hlasového asistenta a ďalšie.

Cena a dostupnosť

Huawei WATCH FIT 3 sú na Slovensku dostupné u vybraných maloobchodných partnerov v predpredaji od 7. mája 2024. Hodinky sa predávajú v dvoch verziách a niekoľkých farebných prevedeniach. WATCH FIT 3 Active so silikónovým remienkom môžu byť vaše za 159 eur, variant WATCH FIT 3 Classic s koženým remienkom stojí 179 eur.

V rámci predpredajovej ponuky pri kúpe hodiniek získate slúchadlá Huawei FreeBuds SE 2 v hodnote 49 eur ako bonus. Ponuka platí do 23. júna alebo do vypredania zásob.

Značky: