Jeden z adeptov na cenový tip.

Model Y6 Prime 2018 je vhodný svojím HD+ (720 × 1440 px) displejom s uhlopriečkou 5,7“ a pomerom strán 18:9. Predĺžený dizajn umožní používanie v jednej ruke aj napriek tomu, že je to dlhší telefón.

Študenti ocenia šikovnú funkciu Split-Screen, ktorá dokáže rozdeliť obrazovku na dve časti pre súbežné zobrazenie dvoch rôznych aplikácií. Smartfón vďaka tomu umožňuje napríklad “googliť” a zároveň dopĺňať dáta do tabuľky bez nutnosti prepínania okien.

O dostatočný výkon pri všetkých (nielen) študentských činnostiach sa postará štvorjadrový procesor Snapdragon 425 a 3 GB operačnej pamäte. Vnútorné pamäťové úložisko s veľkosťou 32 GB poskytuje dostatok miesta pre bežné dáta. Je to stále dosť priestoru na fotografie, hudbu, nejaký ten film a aplikácie.

V prípade potreby sa dá úložisko rozšíriť microSD kartami. Operačný systém Android 8 Oreo má nadstavbu EMUI 8.0. Systém je vybavený funkciou Game Suite, ktorá vyvažuje herný výkon a spotrebu energie. Kapacita batérie je 3000 mAh.

Po vzore drahších smartfónov je tu pridaná funkcia odomykania tvárou. Na zadnej strane nechýba tradičné odomykanie snímačom odtlačkov.

Huawei Y6 Prime 2018 sa na slovenskom trhu predáva v čiernej a modrej farbe za odporúčanú maloobchodnú cenu 159 eur.

Prečítajte si aj:

Škola volá: 5 tipov na hry, ktoré si zahráte aj pod lavicou

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Komentáre sú uzavreté