Čínsky gigant uvoľnil na trh opäť skvelý smartfón v strednej triede.

Zdá sa, že novinka Huawei Y9 tak trochu vychádza zo smartfónov Huawei Mate 10 Lite a Honor 9 Lite. Prichádza však s nadupanou výbavou, ktorá poteší každého používateľa.

Model Y9 je vybavený 5,93 palcovým IPS displejom s pomerom strán 18:9 a s rozlíšením 2160 x 1080 px. Na prednej strane používatelia nájdu dve kamery, pričom hlavná má až 16 MP, zatiaľ čo sekundárna len 2 MP. Na zadnej strane má hlavná kamera o niečo menej megapixelov a to len 13 MP. Asistuje jej tiež ďalšia 2 MP kamera. Obe slabšie kamery slúžia iba na zaznamenávanie informácií o hĺbke.

Čítačku odtlačku prsta je možné nájsť už tradične na zadnej strane. O skvelý výkon sa postará procesor Kirin 659 vlastnej výroby spoločne s 3 GB pamäte RAM. Slabší je iba úložný priestor s kapacitou 32 GB, ktorý je možné rozšíriť o ďalší priestor pomocou pamäťovej karty. Najväčšou výhodou smartfónu je jeho obrovská batéria s kapacitou až 4000 mAh.

Fanúšikov Androidu poteší model Y9 aj vďaka najnovšiemu Android Oreo, ktorý je doplnený o EMUI 8.0.

Huawei Y9 je aktuálne dostupný iba v čiernom, modrom alebo zlatom prevedení. Cena pre európsky trh ostáva naďalej neznáma, no odhaduje sa približne na 250 eur.

Zdroj: AndroidAuthority

Značky: