V predaji od 7. augusta 2020.

Huawei spustil na Slovensku predaj svojich notebookov. Ako prvý prichádza do predaja 15-palcový MateBook D s procesorom AMD Ryzen 5 3500U, 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. Notebook ponúka 15,6-palcový IPS displej s rozlíšením Full HD a 87% podielom obrazovky k telu. Jeho rozmery sú 357,8 × 229,9 × 16,9 mm, hmotnosť je 1,5 kg.

Batéria notebooku zvládne prevádzku bez nutnosti pripojenia k zásuvke po dobu šesť hodín. Zároveň prichádza s funkciou rýchleho nabíjania, dobre známou už z Huawei smartfónov: pomocou pribaleného adaptéra doplní necelých 50% kapacity už za pol hodiny. Nabíjací adaptér využíva koncovku USB-C, používateľ má teda k dispozícii adaptér na nabíjanie aj ďalších USB-C zariadení.

Notebook dostal do výbavy aj snímač odtlačkov prstov v napájacom tlačidle a v porovnaní s ostatnými notebookmi chce zaujať najmä funkciami prepojenia s Huawei a Honor smartfónmi. Huawei Share umožňuje využiť nové spôsoby ovládania telefónu použitím klávesnice a myši počítača alebo ďalších vstupných zariadení pripojených k notebooku.

Huawei MateBook D 15

Huawei MateBook D 15 má snímač odtlačkov prstov v napájacom tlačidle a webkameru v klávesnici. Zdroj: Huawei

Taktiež pridáva možnosť vytočiť hovor prostredníctvom notebooku či bezdrôtové posielanie súborov oboma smermi bez potreby internetového pripojenia jednoduchým pretiahnutím „drag and drop„. Plocha telefónu sa totiž zobrazí ako okno na ploche počítača a umožňuje presúvanie súborov medzi zariadeniami jednoduchým potiahnutím.

Nechýba možnosť otvoriť viacero aplikácií v smartfóne na obrazovke notebooku a jednoducho preklikávať medzi jednotlivými oknami. Môžete tak napríklad odpísať na správu z chatovacej aplikácie prostredníctvom klávesnice počítača.

Predaj notebooku Huawei MateBook D 15 na Slovensku štartuje 7. augusta. Dostupný je prostredníctvom distribútora WESTech a v maloobchodnej sieti NAY za odporúčanú cenu 599 eur.

Huawei MateBook D 15

Huawei MateBook D 15 ponúka priame bezdrôtové prepojenie s Huawei a Honor smartfónmi. Zdroj: Huawei

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei prichádza s tenkým a výkonným notebookom a aj 5G tabletom

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit