Čínsky výrobca rastie v segmente počítačov.

Huawei to aktuálne nemá jednoduché na trhu so smartfónmi. Kvôli obmedzeniam zo strany USA musí čeliť viacerým obmedzeniam, ako je nemožnosť využívať vo svojich telefónoch Google služby či značne limitovaný prístup ku komponentom, ako sú procesory a ďalšie čipy.

Komplikovanú situáciu na trhu so smartfónmi sa však snaží dobehnúť v ostatných segmentoch. Huawei sa nedávno pochválil rekordným rastom v segmente nositeľných zariadení – v roku 2020 dodal celkovo 18 miliónov kusov nositeľných zariadení, čo predstavuje medziročný nárast na úrovni 350 %.

Čínsky výrobca rastie aj v segmente počítačov. V roku 2020 dodal až 7-krát viac počítačov ako rok predtým a notebooky radu MateBook začal predávať aj na Slovensku. A aktuálne rozširuje svoje portfólio o ďalšie počítačové zariadenia – monitory. Huawei Display 23.8 bude v predaji na Slovensku od 19. apríla. Pri pohľade na jeho špecifikácie ide o tradičný monitor do kancelárie či do domácnosti, ktorý má potenciál zaujať nízkou cenou na úrovni 159 eur.

Huawei Display 23.8 ponúka 23,8-palcový IPS panel s rozlíšením Full HD a obnovovacou frekvenciou 60 Hz. Maximálny jas dosahuje 250 nitov a výrobca udáva 72 % pokrytie farebného priestoru NTSC. Monitor poteší tenkými rámikmi na úrovni 5,72 mm a v jeho výbave nájdete jeden HDMI a jeden VGA port.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Ktorý Huawei MateBook si vybrať a prečo

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit