Google redizajnoval aplikácie koncom minulého roka. Teraz sa material dizajnu dočkal aj web.

Hudba Google Play je hudobná služba, ktorá poskytuje bezplatné cloudové úložisko pre 50 000 pesničiek, združuje zakúpené pesničky z obchodu Google Play a umožňuje využívať streamovaciu služby Hudba Google Play Naplno. Tá je konkurenciou pre Spotify, Deezer alebo Tidal.

Hoci služba neponúka plnohodnotnú aplikáciu pre počítače, používatelia môžu počúvať hudbu prostredníctvom webového rozhrania, ktoré sa dočkalo výrazného redizajnu. Nové používateľské rozhranie vyzerá výborne a svojim spracovaním pripomína mobilnú aplikáciu. Dominantou sú výrazne grafické prvky, ako sú artworky albumov alebo fotografie umelcov.

Bočný stĺpec, ktorý bol donedávna pevnou súčasťou rozhrania, je možné skryť, rovnako ako v mobilných aplikáciách. Zmeny sa prejavili aj v grafickej prezentácii knižnice a v profiloch umelcov. Nový dizajn služby chválime. Podrobnejšiemu porovnaniu Hudby Google Play s konkurenciou sa budeme venovať v júnovom vydaní magazínu touchIT.

Profil umelcov v novom dizajne

Profil umelcov v novom dizajne

Moja knižnica. Bočný stĺpec je možné skryť, ako je vidno na titulnom obrázku

Moja knižnica. Bočný stĺpec je možné skryť, ako je vidno na titulnom obrázku

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit