Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pripadá vám hudba prehrávaná z mobilného telefónu trochu … chladná? Kúpte si niektorý z týchto okúzľujúcich gramofónov, tranzistorákov, rádií či reproduktorov v populárnom retro štýle 20., 50., 60. alebo 80. rokov minulého storočia. Nielenže skvele prehrávajú – okrem platní napríklad aj dávno zabudnuté audiokazety – a ponúkajú množstvo čisto moderných funkcií, ale vďaka svojmu originálnemu vzhľadu ovládnu vašu obývačku a strhnú pozornosť každej vašej návštevy.

Gramofón Hyundai Retro RTCC 513 RIP

Tento fešák v dizajne dubového dreva zvláda nielen prehrávať gramofónové platne, ale pustíte si na ňom aj hudbu z CD nosičov alebo svojich starých audiokaziet, prípadne si na ňom naladíte rádio. A pekne po starom manuálne! Gramofón prehráva všetky platne a vy si môžete zvoliť z troch rýchlostí – 33, 45 alebo 78 otáčok za minútu. Okrem počúvania tiež môžete hudbu nahrávať do formátu MP3 a oceníte aj vstup pre slúchadlá. Cena je 166,90 €.

Gramofón Crosley Gig

Máte radi nábytok z 50. rokov a začiatku 60. rokov minulého storočia? Potom siahnite po tomto minimalistickom gramofóne so zaoblenými hranami a imitáciou dreva. Prehrá vám nielen dobové platne, a to rýchlosťou 33 alebo 45 otáčok za minútu, ale zvláda prehrávať aj digitálnu hudbu cez integrovaný Bluetooth. Hlasitosť alebo prepínanie medzi vinylom alebo Bluetooth môžete ovládať pomocou otočných tlačidiel a v balení nájdete aj vlastné externé reproduktory s plným rozsahom. Cena je 199,90 €.

Gramofón Crosley Cruiser Deluxe

Stačí otvoriť kufrík a voilà – objaví sa vinylový gramofón so stereo reproduktormi a prehrávacou rýchlosťou 33, 45 a 78 otáčok za minútu. Prostredníctvom Bluetooth ho navyše môžete pripojiť aj na reproduktory externé a na jeho tele nájdete aj vstup na slúchadlá. Kufríková konštrukcia, kvalitný drevený rám potiahnutý koženkou dodávajú gramofónu nielen zaujímavý vzhľad, ale aj ľahkú prenosnosť, hmotnosť je navyše len 2,5 kg. Vďaka Bluetooth tiež gramofón spárujete s inteligentným telefónom či tabletom a môžete z nich streamovať hudbu. Cena je 99 €.

Rádio Hyundai Retro PR 100B

Malý tranzistorák so zaoblenými hranami, s okrúhlym ciferníkom s vyznačenými kmitočtami, veľkými kovovými gombíkmi pre ladenie a hlasitosť a v decentnom béžovom odtieni si zamilujete na prvý pohľad. Napája sa na tužkové batérie, rádio naladíte manuálne a priamo v tele má zabudovaný 1Wattový reproduktor. Vzadu objavíte aj slúchadlový výstup a vďaka AUX vstupu k nemu pripojíte aj telefón alebo prehrávač. Cena je 18,90 €.

Rádio s CD Hyundai RC606 RETRO

Aj keď na prvý pohľad disponuje iba dvoma potenciometrami a tromi ovládacími tlačidlami, ponúka poctivý analógový tuner s vlnovým rozsahom FM/AM a manuálnym ladením. Tešiť sa môžete aj na stereofónnu reprodukciu s výkonom 2 x 3 W a nájdete v ňom aj plne vybavený CD prehrávač, ktorý si poradí ako s klasickými CD, tak s CD-R/RW alebo MP3 či WMA. A to všetko v dizajne čerešňového dreva. Cena je 104,90 €.

Rádiomagnetofón s CD GPO Brooklyn

Máte radi tak trochu iné retro? Respektíve bláznivé osemdesiate roky? Tento rádiomagnetofón splní všetky vaše predstavy, ako vizuálne, tak výkonnostné. Prehrá vám starostlivo uchovávané audiokazety, poradí si s optickými médiami (CD, CD-RW, DC-R) aj USB diskom a dokonca zvládne na USB aj nahrávať. Nahrávať ale môžete aj na audiokazety a vďaka Bluetooth môžete prehrávať aj hudbu z mobilu alebo tabletu. Hlasitosť, vyváženie, basy aj výšky môžete ovládať mechanicky a vypočuť si môžete aj rádio. Hudobný výkon činí 80 W, prípadne ho môžete podporiť externým reproduktorom. Samozrejmosťou je aj výstup pre slúchadlá alebo mikrofón. V striebornom a čiernom prevedení. Cena je 279,90 €.

Slúchadlá Marley Positive Vibration 2.0

Tieto slúchadlá ponúkajú nielen špičkovú kvalitu v podobe dokonalého zvuku vďaka kombinácii vysokého rozsahu 20 – 20 000 Hz, citlivosti 105 dB a 50mm neodymových meničov, ale zároveň sú vyrobené z recyklovaných materiálov: drevo pochádza z udržateľne pestovaných lesov, náušníky sú z recyklovaného hliníka a hlavový most z kvalitnej recyklovanej látky. Oceníte aj mikrofón či impedanciu 32 ohmov. Cena je 52,90 €.

Prenosné reproduktory Marshall Acton

Krémový dizajn 60. rokov a horný panel s ovládacími prvkami v zlatej farbe z neho robia pastvu pre oči, jeho 41 Wattový výkon a kombinácia troch reproduktorov zasa sľubujú skvelý zvuk. Hoci váži len 3 kg, ponúka trojicu zosilňovačov triedy D, ktoré napájajú dva výškové reproduktory a jeden basový reproduktor. Vďaka Bluetooth k nim potom pripojíte aj inteligentný telefón, tablet, notebook i televíziu. Cena je 159 €.

Všetky produkty kúpite v kamenných predajniach Datart alebo na www.datart.sk.

Značky: