Hudobná služba sa iba nedávno dostala aj na ďalšie platformy.

Je pritom iba jednou z mnohých, ktoré je možné ovládať priamo z prostredia aplikácie Waze. Okrem Apple Music je dostupný napríklad Spotify, Tidal, Deezer, YouTube Music a ďalšie. Pokým paralelné používanie aplikácie Waze a Apple Music bolo doteraz trochu krkolomné, odteraz je možné všetko ovládať priamo z prostredia jednej aplikácie.

O novom partnerstve oboch spoločností, a prepojenia ich aplikácií, informoval portál 9to5mac. Uviedol, že vďaka priamemu prepojeniu si môžu používatelia iPhonov a aplikácie Waze priamo z jej prostredia vychutnať až 90 miliónov skladieb, desiatky tisíc playlistov, Apple Music Radio a ďalšie služby. 

Používatelia majú k dispozícii všetky potrebné ovládacie prvky prehrávača, ktoré im zabezpečia vysoký používateľský komfort. Okrem toho majú prístup k najnovším albumom a zoznamom skladieb, ktoré si bežne prehrávajú v prostredí služby Apple Music.

Apple Music WazeZdroj: Engadget

Ako zapnúť Apple Music vo Waze?

Postup je veľmi jednoduchý: kliknite na položku Môj WazeNastavenia vľavo hore – vyberte položku Hudobný prehrávač a skontrolujte dostupnosť Apple Music. Následne je potrebné v hornej časti hlavnej obrazovky kliknúť na ikonu hudobného prehrávača a Apple Music prepojiť s Waze, čím sa stane predvoleným prehrávačom vo Waze. Pristupovať k nemu budete z hornej časti hlavnej obrazovky.

Zdá sa však, že integrácia nie je dostupná pre používateľov Android zariadení (aspoň zatiaľ). V systéme iOS je služba Apple Music pre Waze už dostupná aj na Slovensku.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.