Humane predstavil zariadenie Ai Pin, ktoré chce nahradiť smartfóny.

Smartfóny spôsobili revolúciu našich životov a zmenili spôsob, ako žijeme, ako komunikujeme a ako pristupujeme k informáciám. Avšak ani smartfóny nebudeme používať donekonečna a skôr či neskôr príde technológia, ktorá ich nahradí. Medzi prvé pokusy patrí zariadenie Humane Ai Pin. Vyvíja ho spoločnosť Humane, ktorú založili dvaja bývalí zamestnanci Applu.

Ai Pin je minipočítač, ktorý si magneticky pripnete na oblečenie. Má hliníkové šasi a využíva bližšie nešpecifikovaný procesor Snapdragon. Počítač je priamo napojený na umelú inteligenciu GPT-4 od OpenAI. Tá spracováva hlasové príkazy používateľa a ďalšie úlohy, ako je prekladanie jazykov v reálnom čase.

Humane Ai PinZdroj: Humane
Humane Ai Pin

Projektor namiesto displeja a celodňová výdrž

Ai Pin tiež obsahuje touchpad na dotykové ovládanie, 13 Mpx kameru na fotenie a záznam videa a miniatúrny projektor, ktorý je náhradou za chýbajúci displej. Informácie premieta priamo na ruku používateľa. Vo výbave je 4 GB RAM, 32 GB úložisko a podpora pre mobilné siete do 4G cez eSIM.

Minipočítač má hmotnosť 34 gramov, ďalších 20 gramov váži doplnková batéria, ktorá zabezpečuje celodňovú výdrž. Ako funguje Humane AI Pin a čo toto zariadenie dokáže, si môžete pozrieť v krátkom oficiálnom videu.

Humane Ai PinZdroj: Humane
Humane Ai Pin

K prvým používateľom sa dostane začiatkom roka 2024

Humane Ai Pin sa dostane do predaja v polovici novembra 2023, k prvým používateľom sa dostane začiatkom roka 2024. Zariadenie je aktuálne dostupné iba v USA, pričom jeho cena je 699 amerických dolárov. Podmienkou pre jeho používanie je platenie 24-dolárového mesačného predplatného.

Uvidíme teda, ako na Humane Ai Pin zareagujú prví používatelia. Zariadenie v sebe kombinuje viacero inovatívnych technológií, avšak na prvý pohľad mu chýba všestrannosť a intuitívnosť smartfónov. Ďalšie informácie sa dozviete priamo na webe výrobcu.

Zdroj: Humane

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit