Je všeobecne známe, že pokým spoločnosť vydá finálnu verziu svojho smartfónu, vytvorí niekoľko jeho verzií.

Nové správy z portálu WinFuture nám teraz naznačujú, že spoločnosť Google pracuje na nových smartfónoch s kódovým označením Husky a Shiba. Je preto namieste sa domnievať, že by mohlo ísť o pripravované smartfóny série Pixel 8. Tieto telefóny majú nový čipset a aj ďalšie zaujímavé technické parametre.

Staršie správy nám naznačili, že Google pracuje na lacnejšej verzii série Pixel 7, ako aj skladacom zariadení. K týmto zariadeniam sa teraz pridávajú dva nové modely s označením Husky a Shiba, čiže je možné, že ide o novú generáciu vlajkových telefónov Google Pixel.

Nové správy nás informujú, že obidva smartfóny využívajú Android 14 Upside Down Cake a majú čipovú sadu, ktorá je vyvíjaná v spolupráci Google / Samsung. Nová čipová sada má kódové označenie Zuma. Okrem toho sa dozvedáme, že jej súčasťou je rovnaký 5G modem ako pri verzii Google Tensor G2 (G201), čiže verziou G5300 od Samsungu.

Google Pixel 7 a 7 ProZdroj: GSMArena
Google Pixel 7 a 7 Pro

Aj napriek tomu, že nemáme žiadne informácie o parametroch čipsetu, tak sa môžeme domnievať, že pôjde o upravenú verziu čipu Exynos 2300. Je teda možné, že Zuma je upravený variant založený na tomto základe spolu s úpravami spoločnosti Google pre strojové učenie a umelú inteligenciu. 

Zdroj dodáva, že obidve verzie pripravovaných zariadení – Shiba aj Husky – sú vybavené 12 GB RAM, čo tieto zariadenia radí medzi high-end vlajkové lode. Toto tvrdenie potvrdzuje aj ďalší parameter, ktorým je rozlíšenie obrazovky, avšak to je v prípade jednotlivých verzií odlišné. Google Shiba má rozlíšenie 2268 × 1080 pixelov, zatiaľ čo Google Husky až 2822 × 1344 pixelov. 

Zatiaľ je veľmi skoro hovoriť o tom, či tieto parametre skutočne prezentujú modely Pixel 8 a Pixel 8 Pro, keďže ich príchod sa očakáva až v druhej polovici roka 2023. Na druhej strane nie je vylúčené, že ide iba o testovacie zariadenia spoločnosti Google, a nie o zariadenia, ktoré by sa mali dostať na trh.

V prípade spoločnosti Google by sme však neboli prekvapení, keby séria riadených únikov začala už teraz.

Zdroj: WinFuture

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.