Pandémia mnohé procesy urýchlila. Jedným z výsledkov je aj hybridný spôsob práce. O tom, ako ho realizovať vo vysokej kvalite je tento článok.

Hybridný spôsob práce s garanciou kvality

Hybridný spôsob práce znamená tesné prepojenie ľudí, ktorí sú fyzicky na pracovisku s tými, ktorí sa pripájajú na diaľku. Ak to má celé fungovať, musí to byť vo vysokej kvalite. Nie je prípustné, aby sa zasekával alebo rozpadával obraz, aby ste nevideli ľuďom do tváre, prípadne aby nebolo rozumieť hlasu. Avšak sami vieme, že mnohé z hybridných stretnutí práve takto končia – vidíte len polovicu ľudí, hlas je akýsi robotický a neviete sa sústrediť na obsah stretnutia.

Riešením je profesionálny systém, ktorý dokáže poskytnúť kvalitný obraz a zvuk v naozaj vysokej kvalite. Všetko je samozrejme postavené na kvalitnom internete, ale to je nevyhnutný predpoklad.

Ricoh Meeting Spaces

So svojim riešením pripraveným pre rôzne typy stretnutí prichádza spoločnosť Ricoh s produktom Meeting Spaces. Jej riešenie je založené na špecializovaných produktoch od firmy LG a Logitech.

Použité displeje LG sú v kvalite 4K, ide o IPS panely s presnými a jasnými farbami. Podľa typu konferenčnej miestnosti sa volí aj uhlopriečka displeja.

Kamera Logitech Rally

Kamery sú od spoločnosti Logitech, je to model RALLY BAR a RALLY BAR MINI. Logitech RALLY ponúka Ultra-HD 4K rozlíšenie, modulárne audio komponenty, rozsiahle možnosti riadenia PTZ (otočenie, nakláňanie a zoom) na kamere a technológiu Logitech RightSense. Kamera tak automaticky nastavuje parametre snímania účastníkov konferencie, optimalizuje farbu a jas pre tváre účastníkov. Kamera umožňuje otáčanie: ±90°, nakláňanie+50°/-90°, 15× HD zoom, zorné pole 90° a má aj funkciu automatického zaostrenia. Okrem obrazu sa sníma aj zvuk a s využitím umelej inteligencie nastavuje úroveň hlasitosti, rovnako odstraňuje neželané zvuky ako je ťukanie na klávesnicu alebo hluk vysávača.

Logitech Rally používa priestorovo oddelené stolné mikrofóny. Ideálne je mať reproduktory umiestnené blízko prezentačného displeja, lebo zvuk je v tomto prípade lepšie prepojený s obrazom. Hlasy účastníkov, ktorí sú pripojení na diaľku pritom prichádzajú z prednej časti miestnosti, čo odpovedá skutočnosti, a preto ich ľudský mozog intuitívne lepšie spracuje.

Kamera je k dispozícii je v čiernom a bielom vyhotovení a určená je do väčší zasadačiek. Naproti tomu RALLY BAR MINI je určená do menších zasadačiek.

Pripravené scenáre

Ricoh ponúka vopred pripravené scenáre pre rôzne typy stretnutí. Je pomerne veľa podnikov, ktoré hľadajú práve takýto scenár a v tomto prípade je výhodou aj rýchlosť dodávky aj celková cena riešenia.

Ponúkané typizované RICOH riešenia podľa počtu účastníkov a plochy zasadačkyZdroj: RICOH
Ponúkané typizované RICOH riešenia podľa počtu účastníkov a plochy zasadačky

Riešenie Focus Room je určené na stretnutie 1 až 3 účastníkov a v miestnosti je umiestnený 50-palcový monitor LG a kamera RALLY BAR MINI. Dosiahnete tak štúdiovú kvalitu obrazu a zvuku.

Huddle Room je už o niečo väčšie riešenie na stretnutie 3 až 6 účastníkov. Kamera je stále RALLY BAR MINI alebo MEETUP. LG displej má uhlopriečku 55 palcov. Spoľahnúť sa opäť môžete na štúdiovú kvalitu obrazu a zvuku. Súčasťou dodávky je aj zariadenie OneTouch ako dotykové zariadenie na jednoduché ovládanie konferencie a tiež na drôtové ale aj bezdrôtové pripojenie externých zariadení a následné zdieľanie obsahu.

Executive Room predstavuje video konferenciu pre 6 až 12 ľudí s plochou miestnosti do 6,5 × 7,0 metra. Poskytuje vynikajúcu kvalitu obrazu a zvuku posilnenú aj umelou inteligenciou. Základom je LG displej s uhlopriečkou 65 alebo až 75 palcov a kamera RALLY BAR. Vybrať si môžete aj využitie NuC počítača na zjednodušenie ovládania. Toto populárne riešenie je určené pre bežné obchodné stretnutia alebo zasadanie dozornej rady menšej firmy.

Príklad zasadačky Executive RoomZdroj: Ricoh
Príklad zasadačky Executive Room

Board Room je riešenie pre zasadnutie dozornej rady väčšej firmy a v miestnosti sa očakáva 12 až 18 ľudí. Centrom je LG monitor s uhlopriečkou 86 palcov a kamera Logitech RALLY BAR. Obrazu je vo filmovej kvalite.

Aj riešenie na mieru

Všetky typy scenárov sú pripravené na realizáciu stretnutí pomocou Microsoft Teams alebo Zoom. Účastníci si môžu s istými obmedzeniami priniesť aj vlastné zariadenia.

Ricoh je prirodzene pripravený pripraviť a zrealizovať individuálne riešenie presne podľa vašich požiadaviek.

Prečítajte si aj:

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.