Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje svoj nový hybridný meshový Wi-Fi systém Deco P7, ktorý podporuje vytváranie sietí cez elektrické rozvody v dome, tzv. „powerline“. Bezdrôtové aj „powerline“ pripojenia spolupracujú a prepojujú jednotlivé jednotky Deco, ktoré tak poskytujú ešte vyššiu rýchlosť prenosu dát a plné pokrytie bez hluchých miest.

Vďaka tomu je možné jednotky rozmiestniť prakticky kdekoľvek v dome či kancelárii bez ohľadu na dosah bezdrôtového signálu. Stačí, aby bola jednotka pripojená v zásuvke a začne šíriť Wi-Fi signál pre pripojenie ostatných zariadení k internetu a lokálnym dátam. Deco P7 tak dokáže zaistiť pokrytie Wi-Fi signálom aj vo veľmi rozmanitom prostredí, ktoré by sa inak muselo riešiť množstvom rôznych sieťových prvkov.

Kúzlo kombinácie Mesh a Powerline plne ocenia používatelia, ktorí by radi využili výhody meshovej Wi-Fi siete, ale v dome či kancelárii majú problém so šírením bezdrôtového signálu, napríklad kvôli konštrukcii muriva alebo kvôli vzdialenosti medzi pokrývanými lokalitami. V takom prípade využijú meshové jednotky k vzájomnému prepojeniu práve elektrické vedenie. Táto výhoda sa využije aj v prípade, že sa bezdrôtový signál šíri bez problému.  A to tak, že dátové prepojenie cez elektrickú sieť posilňuje už naviazané bezdrôtové pripojenie, a jednotky tak medzi sebou komunikujú s až o 60 % vyššou rýchlosťou.

Deco P7 pracuje vo dvoch bezdrôtových pásmach pri rýchlosti AC1300, konkrétne v pásme 5 GHz (867 Mbit/s) a v pásme 2,4 GHz (400 Mbit/s). V elektrických rozvodoch potom dosahuje rýchlosť AV600 v štandarde HomePlug AV (600 Mbit/s).

Systém je tvorený dvoma jednotkami, ktoré stačí vhodne rozmiestniť po dome či kancelárii, ale aj do vzdialenejších a menej dostupných miest. Je tak možné pokryť priestor od podkrovia až po garáž v suteréne, umiestnenú aj pod silnou železo-betónovou podlahou. Alebo tiež klasický panelový byt s nosnými stenami a vystuženou betónovou konštrukciou. Deco prináša jednoduchý spôsob pokrytia Wi-Fi signálom pre akúkoľvek domácnosť či kanceláriu. Deco P7 slúži aj ako prepojovací a riadiaci hub pre všetky zariadenia, ktoré využíva inteligentná domácnosť a iný hub už nie je potrebný.

Signál pre všetkých

Deco používa bezdrôtovú technológiu 802.11ac, ktorá je trikrát rýchlejšia než pri routeroch predchádzajúcej generácie, a dokáže zaistiť plynulé pripojenie až pre 100 bezdrôtových zariadení. Výhodou v domácom a predovšetkým firemnom prostredí je Wi-Fi roaming, ktorý umožňuje hladký prechod medzi jednotlivými zónami pokrytia. Pripojené zariadenie, či telefón alebo tablet, sa postupne pripojuje z jednej jednotky na ďalšiu bez akéhokoľvek zásahu používateľa. S mobilným zariadením je tak možné prechádzať z kancelárie do kancelárie alebo z pivnice do obývačky a nie je potrebné starať sa o to, ku ktorému prístupovému bodu je zariadenie pripojené. Video hovory, filmy z dátového úložiska alebo rozrobená práca zostane zachovaná a pokračuje bez prerušenia.

Inteligentná kancelária aj domácnosť

Deco P7 s powerline je kompatibilný a podporuje interakcie so službou IFTTT. Používatelia tak môžu využiť širokú ponuku inteligentných spotrebičov, ako sú inteligentné žiarovky, zámky, kamery a ďalšie podporujúce zariadenia. Deco je tiež kompatibilný s hlasovým ovládaním Amazon Alexa.

TP-Link HomeCare a jednoduché nastavenie

Súčasťou produktov série Deco je bezpečnostný balík TP-Link HomeCare™, ktorý obsahuje tri hlavné funkcie. Antivirus Trend Micro™ zaisťuje dátovú bezpečnosť vďaka aktualizovanej databáze hrozieb. Obsahovú bezpečnosť obstaráva účinná rodičovská kontrola, ktorá dokáže obmedziť čas trávený online a blokovať nevhodný obsah vďaka špecifickým profilom pre každého člena rodiny. A o rýchlosť a kvalitu prenosu sa stará nastavenie Kvality siete (QoS), ktorá riadi priority zariadení a aplikácií, aby fungovali čo najrýchlejšie, keď je ich treba.

Nastavenie jednotiek Deco je tiež veľmi jednoduché. Používateľ si nainštaluje aplikáciu do mobilu a potom jednoducho postupuje podľa pokynov na displeji. Deco sa o všetko ostatné postará a Wi-Fi sieť je nastavená a funkčná behom chvíľky.

Kľúčové vlastnosti Deco P7

  • Trieda bezdrôtového prenosu: AC1300 + HomePlug AV600
  • Hybridný mesh Wi-Fi + PLC: Hybridná sieť účinne zvyšuje šírku pásma. Vďaka prepojenia cez elektrickú sieť („powerline“) už neexistujú obmedzenia v podobe stien alebo vzdialeností. Užite si domácu Wi-Fi úplne kdekoľvek!
  • Výkonná procesorová jednotka: štvorjadrový procesor Qualcomm
  • Jednoducho a šikovne: vďaka aplikácii Deco je nastavenie a správa siete hračkou. Hardvér je kompatibilný pre spoluprácu s asistentkou Amazon Alexa a službou IFTTT
  • Maximalizovaný rozsah: každá jednotka pokryje Wi-Fi signálom plochu až 190 m2
  • Možnosť pripojiť viac zariadení: podporuje pripojenie pre viac než 100 zariadení
  • TP-Link HomeCare™: kombinácia rodičovskej kontroly, riadenia kvality služieb QoS a antivírového softvéru, ktorý je súčasťou routera.

Viac informácií o produkte

 

Značky: