Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Firmám sa otvára jednoduchá, rýchla a bezpečná cesta do hybridného cloudu Microsoftu.

Spoločnosť Dell EMC reaguje na rastúci záujem zákazníkov a sprístupňuje integrovaný systém Dell EMC Cloud pre platformu Microsoft Azure Stack, ktorá umožňuje podnikom prevádzkovať služby z cloudu Azure vo vlastnom dátovom centre.

Dell EMC Cloud je postavený na serveroch Dell EMC PowerEdge a sieťových zariadeniach Dell EMC Networking. Je dodávaný „na kľúč“, čo znamená, že ho zákazníci dokážu zaviesť do prevádzky veľmi rýchlo. Už behom niekoľkých týždňov od rozhodnutia môžu poskytovať z privátneho dátového centra softvérové aplikácie aj infraštruktúru vo forme zabehnutej služby.

Riešenie bude pri nasadzovaní a správe IT infraštruktúry obzvlášť prínosné pre podniky, ktoré plánujú štandardizovať využívanie cloudu na platforme Microsoft Azure. „Prevádzka hybridného cloudu je pre firmy vždy jednoduchšia, ak verejný aj privátny cloud fungujú v rovnakom prevádzkovom prostredí,“ dopĺňa Peter Cutts, senior viceprezident, Hybrid Cloud Platforms, Dell EMC.

Vďaka Dell EMC Cloud pre Azure Stack dokážu podniky vyvíjať a nasadzovať nové aplikácie rýchlo a bezpečne bez ohľadu na to, či budú umiestnené v privátnom alebo vo verejnom cloude Microsoftu. „Integrácia so špičkovými zálohovacími a kryptovacími technológiami zabezpečí vysokú úroveň ochrany dát v obidvoch typoch cloudov. Navyše, naši konzultanti môžu sprevádzať zákazníka v každom kroku jeho cesty do hybridného cloudu – od strategického plánovania, cez implementáciu až po prevádzku a podporu,“ dopĺňa ďalej Peter Cutts, senior viceprezident, Hybrid Cloud Platforms, Dell EMC.

Hybridný cloud je dnes vo firemnom svete mimoriadne aktuálna téma. Dokazuje to prieskum agentúry IDC Cloudview medzi tisíckou stredne veľkých a veľkých podnikov. Takmer 80 % spoločností, ktoré majú viac ako tisíc zamestnancov, už majú stratégiu pre hybridný cloud. Viac ako polovica z nich dnes využíva súčasne verejný aj privátny cloud a ďalších 29,2 % plánujú s využívaním začať budúci rok.