V svetovo uznávanom green-rezorte AquaCity Poprad sa už po desiatykrát bude konať najväčšia medzinárodná konferencia telekomunikačných operátorov na Slovensku.

Na podujati Metro ON Line budú predstavené najmodernejšie služby v oblasti internetu vecí, nové technológie budovania a prevádzky metropolitných sietí či rôzne nadčasové projekty, akým je aj Hyperloop.

Dirk Ahlborn, CEO Hyperloop Transportation Technologies (HTT) pricestuje na pracovnú návštevu Popradu. Okrem bližšieho predstavenia projektu spojenia Bratislavy s Viedňou najmodernejšou technológiou prepravy osôb a tovaru na svete, sa stretne aj s primátorom Popradu Jozefom Švagerkom.

„Je to veľký úspech že pozvanie prijal rovno šéf HTT Dirk Ahlborn. Na konferencii bližšie predstaví celú koncepciu projektu a kontúry možnej spolupráce s odborníkmi z telco priemyslu. Rovnako by sa Tatry mohli stať v budúcnosti ďaľším miestom na svete, kde by sa radikálne zmenil spôsob cestovania s citlivým prihliadnutím na to najdôležitejšie – našu prírodu. Svoju účasť na konferencii potvrdili aj významné slovenské startupy a tak sa táto konferencia stáva absolútne inovatívnou.“ uviedol Ján Michlík, manažér pre stratégiu a inovácie spoločnosti Slovanet a zároveň organizátor konferencie.

Počas konferencie sa bude konať aj prvé oficiálne stretnutie k novovznikajúcemu (F)IT-kubátoru „IT4TA3“, ktorý vzniká spojením lokálnych IT firiem s podporou mesta a celosvetových gigantov z IT priemyslu. Poslaním inkubátora bude skúmať nasadenie najnovších technológií vo všetkých oblastiach SmartCity no najmä turizmu, dopravy, energetiky a Industry 4.0, s dôrazom na zdravý životný štýl ľudí pracujúcich v oblasti IT.

Mladí ÍTečkári milujú spojenie nových technológií a divokej prírody, preto si myslíme že mesto Poprad v kombinácii s Vysokými Tatrami sú ideálne na stále populárnejší „workation“, čo je akési spojenie práce a oddychu. Navyše v priestoroch FITkubátora sa tak stretnú mladé talenty so skúsenými podnikateľmi z celého sveta – ich budúcimi mentormi a investormi.“, doplnil Marek Môcik, zakladateľ úspešnej popradskej spoločnosti CREANET, ktorá okrem iného vyhrala ocenenie v súťaži Podnikateľský nápad roka za svoju interaktívnu aplikáciu pre second screen – chatr.tv.

Konferencia Metro ON Line bude taktiež nadväzovať na témy minulého ročníka v oblasti transformácie televízií a dostupných telekomunikačných služieb. Rozoberať sa budú aktuálne témy súvisiace s televíznymi právami a ich cezhraničnom presahu a dopadom streamovacích služieb ako YouTube či Kidoodle.tv na siete operátorov. Podstatnú časť konferencie budú predstavovať inovatívne technológie v oblasti telekomunikačných systémov a dátových sietí, spojených s masovou komunikáciou M2P a M2M, internetu vecí a dopravou.

Značky: