Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Hyundai Motor Group oznámila v uplynulých dňoch uzatvorenie viacerých dôležitých partnerstiev, ktoré budú mať významný vplyv na vývoj automobilov v najbližšej budúcnosti.

Hyundai a Audi budú spolu vyvíjať vodíkové technológie

Popri výrobe hybridných automobilov s možnosťou externého nabíjania akumulátora ako aj bez nej, či výrobe čoraz obľúbenejších elektromobilov, kde už Hyundai Motor vďaka modelom Hyundai Ioniq Electric a Hyundai Kona Electric patrí k lídrom segmentu automobilov do zásuvky, spoločnosť pokračuje aj vo vývoji automobilov vybavených palivovými článkami. Napriek tomu, že na poli využívania vodíka ako paliva automobilov budúcnosti prešiel Hyundai významnú cestu a na trh nedávno uviedol nový model poháňaný vodíkovými palivovými článkami, Hyundai Nexo FCV, kórejská automobilka oznámila uzatvorenie dohody s nemeckou automobilkou AUDI AG. Súčasťou spolupráce bude nielen zdieľanie súčasných technológií, ale aj spolufinancovanie vývoja nových. Hyundai a Audi očakávajú, že vďaka spolupráci dosiahnu urýchlenie nasadenia vodíkovej technológie do veľkosériovej výroby.

Ekologické využívanie akumulátor elektromobilov

Ďalšiu zásadnú dohodu uzatvoril Hyundai Motor Group s fínskou spoločnosťou Wärtsilä, ktorá je globálnym lídrom v oblasti smart technológií a energetickej recyklácie. Spolupráca je zameraná na využívanie akumulátorov z elektromobilov v zariadeniach na skladovanie elektrickej energie, čím sa predĺži ich životnosť. Ochrana životného prostredia ako aj efektívne využívanie nerastných surovín je pre Hyundai kľúčová. Vstupom do projektu opätovného využívania akumulátorov Hyundai opäť podčiarkuje svoje zameranie na vytváranie čistých technológií. Cieľom spolupráce je vytvorenie globálnej siete úložísk elektrickej energie. Schopnosť skladovania obrovského množstva elektrickej energie bude v budúcnosti z dôvodu jej nerovnomerného odberu kľúčová.

Rozvoj umelej inteligencie v mobilite

Dohodu, ktorá je zameraná na využívanie umelej inteligencie v automobiloch budúcnosti, Hyundai Motor Group uzatvoril s čínskym startupom DeepGlint. Hyundai očakáva, že bohaté skúsenosti spoločnosti DeepGlint s implementovaním umelej inteligencie prinesie vyšší komfort automobilov, ktoré tak dokážu lepšie vyhovieť potrebám a očakávaniam zákazníkov. Spoločnosť plánuje umelú inteligenciu používať v štyroch hlavných oblastiach – vo výrobe, maloobchode, ochrane životného prostredia a pri poskytovaní plynulej mobility. Hyundai predpokladá, že v týchto oblastiach bude mať umelá inteligencia v budúcnosti najväčší prínos.

Investícia do autonómnej jazdy

Neoddeliteľnou súčasťou automobilov blízkej budúcnosti bude ich schopnosť autonómnej jazdy ako aj komunikácie s okolím. Nie je preto prekvapením, že sa Hyundai Motor Group rozhodol investovať do spoločnosti Autotalks, ktorá má centrálu v Izraeli a patrí v tejto oblasti k lídrom. Vývoj novej generácie moderných komunikačných čipov, ktoré tvoria základ kameň technológie V2X, totiž otvoria cestu k bezpečným a pohodlným automobilom budúcnosti.

Dlhodobé aktivity Hyundai Motor Group podčiarkujú kľúčový záväzok spoločnosti podieľať sa na rozvoji a implementovaní moderných technológii v automobilovom priemysle. Dôraz pri tom kladie na zabezpečenie maximálnej bezpečnosti užívateľov ako aj znižovanie vplyvu nových automobilov na kvalitu životného prostredia.

Značky: