Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hyundai a Kia oznámili investíciu do spoločnosti Aurora s cieľom posilniť existujúce partnerstvo. Kórejské automobilky spolupracujú so spoločnosťou Aurora na platforme a službách autonómneho vozidla prostredníctvom systému Aurora Driver

 Hyundai Motor Group a Aurora Innovation Inc. oznámili, že Hyundai Motor Company a Kia Motors Corporation investovali do spoločnosti Aurora s cieľom zrýchliť vývoj autonómnych technológií svojich vozidiel.

Tento krok má posilniť strategické partnerstvo z roku 2018, v ktorom Hyundai, Kia a Aurora spolupracujú na vývoji autonómnych technológií v modeli NEXO, vlajkovej lodi kórejskej automobilky poháňanej palivovými článkami. S novou investíciou sa spoločnosti dohodli na rozšírení výskumu na širokú škálu modelov a na vybudovanie optimálnej platformy pre vozidlá Hyundai a Kia.

Aurora je popredným inovátorom technológie autonómneho riadenia a my sa tešíme na budovanie silnejšieho partnerstva s nimi,“ povedal Youngcho Chi, prezident a šéf pre inovácie spoločnosti Hyundai Motor Group. „Úzka spolupráca so svetovým lídrom nám pomôže vyvinúť plne autonómne jazdiace vozidlá, ktoré budú pre našich zákazníkov bezpečné a inovatívne.“  Aurora si od svojho založenia rýchlo zabezpečila miesto lídra vo vývoji technológií autonómneho riadenia. Jej systém Aurora Driver obsahuje lidar, radar a kamery, ktoré monitorujú okolitý svet, a počítač so softvérovými ​​modulmi, ktoré umožňujú bezpečnú cestu.

Vďaka integrácii systému Aurora Driver budú vozidlá Hyundai a Kia schopné lepšieho monitorovania, reakcií a prispôsobenia sa rôznym okolnostiam. „Tešíme sa z pokroku, ktorý sme dosiahli s tímami Hyundai a Kia,“ povedal Sterling Anderson, spoluzakladateľ a hlavný produktový referent spoločnosti Aurora. „Spolu so všetkými našimi partnermi vidíme spoločný prienik v silnej platforme, ktorá bude bezpečne, rýchlo a masovo prinášať výhody technológie autonómneho riadenia.“ Partnerstvo spoločností Hyundai a Kia so spoločnosťou Aurora je súčasťou pokračujúceho úsilia skupiny stať sa lídrom v oblasti autonómneho riadenia.

V roku 2017 model Hyundai IONIQ úspešne demonštroval autonómne technológie riadenia v mestskom prostredí v Las Vegas. Hyundai tiež predstavil vozový park autonómnych vozidiel vybavených technológiami Level 4 na zimných olympijských hrách v PjongČangu 2018. Budúce plány mobility skupiny Hyundai Motor Group zahŕňajú komercializáciu autonómnych vozidiel úrovne 4 do roku 2021 s pilotným spustením flotily autonómnych taxíkov v inteligentných mestách. Prekonaním súčasných obmedzení automobilov a vodičov Hyundai obohatí život svojich zákazníkov a prinesie im skutočnú „slobodu v mobilite“.

Značky: