Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hyundai zverejnil obrázok interiéru nového elektrického crossover IONIQ 5 ešte pred virtuálnou premiérou naplánovanou na 23. februára.

Interiér vozidla je vybavený trvalo udržateľnými materiálmi a textíliami ako ekologicky spracovaná koža, bio farby či prírodné a recyklované vlákna. Špeciálna platforma pre elektrické vozidlá E-GMP prináša dlhý rázvor a v porovnaní s inými crossovermi s konvenčnými pohonmi rovnú podlahu, čo prináša prelomový dizajn interiéru. Dizajnéri modelu IONIQ 5 sa inšpirovali námetom Living Space a vytvorili výrazne iný a doteraz nepoznaný zážitok z interiéru

IONIQ 5 je prvý elektrický model, ktorý využíva Globálnu modulárnu platformu pre elektrické vozidlá Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Táto platforma určená pre elektrické vozidlá obsahuje plochú batériu, ktorá umožňuje vytvoriť priestranný a variabilný interiér. Ponúka na mieru vytvorenú mobilitu s flexibilnou konfiguráciou na komfortný prevoz pasažierov aj nákladu.

Interiér vybavený najmä ekologickými a textilnými materiálmi odráža rastúci záujem zákazníkov o osobnú dopravu, ktorá podporuje pohodlie a aj nároky na etickejšie a udržateľnejšie produkty.

IONIQ 5 je predzvesťou dizajnu, ktorý ponúka optimistický pohľad na to, čo zákazníci očakávajú v novej ére elektrickej mobility,” povedal SangYup Lee, Senior Vice President and Šéf Hyundai Global Design Center. „Dlhý rázvor sa premietol do nového rozmeru priestoru. Tento špeciálny priestor sme vytvorili ako dokonalé miesto na oddych, ako váš domov mimo domova.”

Interiér inšpirovaný námetom Living Space otvára nové rozmery dizajnu

IONIQ 5 sa od ostatných crossoverov strednej veľkosti, najmä tých so spaľovacími motormi a konvenčnými systémami riadenia, odlišuje tým, že platforma E-GMP poskytuje predĺžený rázvor a plochú podlahu.

Vodič aj cestujúci môžu z kabíny modelu IONIQ 5 v úzkych parkovacích miestach voľne vystupovať na obe strany, pretože plochá podlaha priniesla stredovú konzolu, ktorú možno posúvať dopredu aj dozadu. Výsledkom je kompletne prepracovaná stredová konzola so širším využitím ako len statická odkladacia schránka. Stredovú konzolu nahrádza novo vyvinutý Univerzálny ostrovček, ktorý sa stáva stredobodom zážitku z priestoru v modeli IONIQ 5.

IONIQ 5 využíva elektronicky nastaviteľné predné sedadlá. Sklon sedadiel v optimálnom uhle vytvára v pasažieroch bezváhový pocit. Hyundai zmenšil hrúbku predných sedadiel približne o 30 percent, čím vytvoril viac priestoru pre ľudí v druhom rade sedadiel. Pasažieri si tak môžu upraviť interiér podľa aktuálnych potrieb a situácie.

Zníženie negatívnych dopadov na prostredie vysoko kvalitnými a ekologickými materiálmi

Pri vývoji modelu IONIQ 5 sa automobilka Hyundai dôsledne zamerala na to, čo zákazníci vo vozidle očakávajú. Ich požiadavky sú jasné: viac ekologických riešení mobility s nižšími dopadmi na životné prostredie. Konštruktéri zapracovali tieto požiadavky do modelu IONIQ 5 využitím ekologických materiálov a materiálov pochádzajúcich z trvalo udržateľných zdrojov.

Sedadlá pokrýva koža ekologicky spracovaná pomocou oleja z ľanových semienok. Ďalšie mäkké textilné čalúnenia interiéru pochádzajú z prírodných vlákien ako napríklad cukrová trstina, vlnená a umelá priadza či z materiálov vytvorených z recyklovaných plastových PET fliaš. Povrchy ako palubná doska, ovládače, volant a panely dverí pokrýva bio farba vytvorená z olejov z repky olejnej a z kukurice.

 Online rezervácia limitovanej edície nového modelu IONIQ 5 Project 45 hneď po svetovej premiére

Vzhľadom na dôležitosť Európy v elektrickej stratégii automobilky Hyundai, príde na vybrané európske trhy limitovaná edícia nového modelu IONIQ 5. Zákazníci si môžu uvádzaciu edíciu s označením Project 45 objednať online a získajú tak viacero špeciálnych benefitov.

Zákazníci majú možnosť rezervovať si limitovanú edíciu tohto modelu za špeciálnu cenu cez online rezervačnú stránku, ktorá bude dostupná od dátumu svetovej premiéry.

Tí, ktorí sa zaregistrujú na rezerváciu špeciálnej edície nového modelu IONIQ 5 Project 45, budú aj prvými Európanmi, ktorí svoje vozidlo dostanú. Zákazníci v predstihu získajú špeciálny obsah vo forme videí, fotografií a noviniek a priebežne dostanú informácie, v akom stave, od výroby po dodanie, sa ich vozidlo práve nachádza. Navyše dostanú pozvánku na exkluzívne zážitkové podujatie IONIQ, ktoré sa vo vybraných krajinách uskutoční na jar 2021.

Každému zákazníkovi modelu Project 45 poskytne Hyundai vo vybraných krajinách bezplatné dvojročné predplatné do IONITY, poprednej európskej siete vysoko výkonných nabíjačiek. S IONITY si vodiči môžu svoj nový model IONIQ 5 nabiť maximálnym nabíjacím výkonom a za veľmi krátky čas. Jeho 800-voltová batéria sa dokáže nabiť z 10 na 80 percent kapacity za iba 18 minút. Iba menej ako päť minút stačí na nabitie batérií, aby poskytli dojazd do vzdialenosti 100 km.

Exkluzívne označená verzia Project 45 nového modelu IONIQ 5 bude celosvetovo dostupná iba v počte 3 000 kusov. Online rezervačný program bude dostupný pre zákazníkov vo Francúzsku, v Nemecku, v Spojenom kráľovstve, Holandsku a v Nórsku. Dodávky sa začnú v lete 2021, čo zákazníkom automobilky Hyundai zaručí krátke čakacie doby.

 Svetová premiéra modelu IONIQ 5

Hyundai predstaví nový model IONIQ 5 počas virtuálnej svetovej premiéry na podujatí naplánovanom na 23. februára 2021. Počas tohto podujatia Hyundai odhalí detaily o inovatívnych prvkoch modelu IONIQ 5 ako aj to, aké benefity prináša tento špeciálny elektromobil zákazníkom.

Značky: