Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

i30 N Project C je odľahčená verzia i30 N s výkonom 202 kW (275 k), ktorá má vodičom poskytnúť exkluzívnejší pôžitok zo športovej jazdy. Striktne limitovaná edícia v počte 600 ks, vyvinutá v kórejskom vývojovom centre v Namyangu a testovaná na nemeckom okruhu Nürburgring Nordschleife, bude dostupná len európskym zákazníkom. Premiéra i30 N Project C sa uskutoční v septembri na autosalóne vo Frankfurte.

Hyundai pripravil špeciálnu limitovanú edíciu svojho obľúbeného ostrého hatchbacku i30 N s označením Project C. Novinka zažije svoju svetovú premiéru na septembrovom autosalóne vo Frankfurte. i30 N Project C obsahuje viacero dizajnových úprav, ktoré majú zlepšiť dynamiku a celkový pôžitok z jazdy.

Limitovaná edícia i30 N je vylepšená o karbónové prvky, disponuje 19-palcovými športovými diskami kolies a váži o približne 35 kg menej ako bežná verzia N-ka.

Na prvých fotografiách maskovaného i30 N Project C vidíme oranžový polep a štylizované písmeno C, ktoré odkazuje na „Area C“, čo je názov testovacej trate v kórejskom vývojovom centra v Namyangu. Area C je totiž duchovným domovom všetkých N-kových modelov Hyundai.

Svetová premiéra i30 N Project C sa uskutoční v septembri 2019 na autosalóne vo Frankfurte. Vyrobených bude len 600 kusov z tejto limitovanej edície a je určená len pre zákazníkov v Európe.

Značky: