Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hyundai spustil v závode Hyundai Assan Otomotiv Sanayi v tureckom meste İzmit výrobu 3. generácie modelu i10. Model navrhnutý, vyvinutý a vyrábaný v Európe sa vyznačuje mladíckym dynamickým dizajnom, balíkom najlepších bezpečnostných prvkov v triede a komplexnými možnosťami konektivity. Predaj úplne novej i10-ky sa v Európe aj na Slovensku spustí začiatkom februára 2020.

Spoločnosť Hyundai Motor oznámila začiatok výroby novej, v poradí už tretej generácie modelu i10 v závode Hyundai Assan Otomotiv Sanayi v tureckom meste İzmit. Najnovší Hyundai i10 bude v Európe dostupný od februára 2020.

Navrhnutý, vyvinutý a vyrábaný v Európe

Úplne nový Hyundai i10 je kompaktným mestským vozidlom vyrobeným presne podľa požiadaviek európskeho trhu. Vyznačuje sa mladíckym dynamickým dizajnom, balíkom najlepších bezpečnostných prvkov v triede a komplexnými možnosťami konektivity. Hyundai i10 tak zákazníkom ponúka mnoho prvkov, ktoré sa vo vozidle tejto veľkosti doteraz vôbec nenachádzali. Slogan Go Big odráža fakt, že vozidlo napriek malým rozmerom dokáže veľké veci.

Naši zákazníci rozprávajú a my im načúvame. Spolu s úplne novým modelom i10 prinášame najlepšiu konektivitu a bezpečnostné prvky v A segmente a pridávame k tomu aj výraznejší a dynamickejší dizajn. To všetko bez kompromisov na vnútornom alebo batožinovom priestore a navyše za dostupnú cenu. Vďaka tomu predstavuje Hyundai i10 najlepšiu voľbu pre zákazníkov, ktorí plánujú kúpu mestského vozidla,” povedal Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident pre marketing a produkt spoločnosti Hyundai Motor Europe. „Treba dodať, že výrobou tohto vozidla v Európe a pre Európu automobilka Hyundai opäť potvrdila svoje záväzky voči európskemu trhu.”

Úplne nový Hyundai i10

Nová generácia Hyundai i10 predstavuje poslednú generáciu vozidla značky Hyundai zo segmentu A. Úplne nový dizajnový prístup sa oproti predchádzajúcemu modelu prejavil na rozšírení vozidla o 20 mm a na skrátení dĺžky karosérie o 20 mm, čo dodalo automobilu športovejší vzhľad. S objemom 252 litrov patrí batožinový priestor na špičku triedy. Vozidlo má na palube aj širokú paletu pokročilých systémov konektivity, ktoré sa vo vozidlách tejto cenovej kategórie nachádzajú iba zriedka. Patrí medzi ne telemetrická komunikácia s vozidlom na diaľku prostredníctvom technológie Bluelink, ktorá bude dostupná aj pre slovenských zákazníkov, či služieb Apple CarPlay a Android Auto. Všetky tieto pokročilé technológie sa podarilo zabudovať do 8-palcovej farebnej dotykovej obrazovky, najväčšej vo svojom segmente. Lákadlom je, že úplne nový Hyundai i10 ponúka jeden z najkomplexnejších bezpečnostných balíkov vo svojej triede s množstvom asistenčných systémov vodiča a s pokročilými technologickými prvkami vrátane balíka prvkov aktívnej bezpečnosti Hyundai SmartSense.

Nová generácia i10 na Slovensku od februára

Cenník novej generácie modelu i10 zverejní slovenský importér začiatkom februára na svojich stránkach www.hyundai.sk. Zákazníci si budú mať možnosť u autorizovaných predajcov Hyundai objednať vozidlo s dvoma motorizáciami – 1,0-litrový MPi 3-valec s výkonom 49 kW (67 k) a max. krútiacim momentom 96 Nm a 1,2-litrový 4-valec MPi s výkonom 62 kW (84 k) a krútiacim momentom 118 Nm – s 5-stupňovou manuálnou alebo automatizovanou manuálnou prevodovkou, bohatou bezpečnostnou výbavou, technológiou Bluelink aj so širokými možnosťami farebnej personalizácie (strecha v čiernej alebo červenej farbe). Cena novej generácie Hyundai i10 na Slovensku bude štartovať pod sumou 9000 € s DPH.

Značky: