Navyše je ekologický. Eko Fón je telefón, ktorý dostanete kúpiť u predajcu Mobilonline.

Ekologický od A po Z

Ekologický je samotnou jeho výrobou, ale tiež aj balením. Súčasťou dodávky je napájací zdroj s prepojením do USB-A portu. Samotná nabíjačka nie je súčasťou dodávky. Telefón má napojenie microUSB a okrem tohto portu je v spodnej časti aj port na pripojenie slúchadiel.

Spodný port Eco Fónu s 3,5 mm jack portom a microUSB portom. Zdroj: TOUCHIT.sk
Spodný port Eko Fónu s 3,5 mm jack portom a microUSB portom.

Telefón pochádza od českého výrobcu Mobiola a je to model MB3120. Ide o tlačidlový mobilný telefón určený špeciálne pre seniorov. Prioritou je teda jednoduchosť ovládania celého zariadenia. Na vyskúšanie sme mali bielu farbu, existuje aj modré vyhotovenie. Telefón je v klasickom dizajne telefónov spred pár rokov a ponúka praktické možnosti pre každodenné používanie.

Kompletná dodávka Eko fón s dôrazom na ekológiuZdroj: TOUCHIT.sk
Kompletná dodávka Eko Fónu s dôrazom na ekológiu

Batéria a bezdrôtové pripojenie

Eko Fón má v sebe Bluetooth 3.0 komunikáciu, teda ho môžete ľahko pripojiť k ďalším zariadeniam. Základom tohto telefónu je procesor MTK6261D a batéria s kapacitou 800 mAh. Pri funkciách, ktoré poskytuje tento telefón, v pohode vydrží na celý deň používania.

Batérka na hornom paneli Eko FónuZdroj: TOUCHIT.sk
Batéria na hornom paneli Eko Fónu

Podpora microSD karty

Je vybavený aj fotoaparátom, fotky ale treba ukladať do externého pamäťového priestoru, ktorým je microSD karta. Podpora je pre karty s kapacitou 16 GB a menej, žiaľ takúto kartu už v našej redakcii nevlastníme. Ale zoženieme a vyskúšame, zatiaľ to vyzerá skutočne skôr na také dokumentačné fotky.

Pripojenie microSD karty a SMI karty v priestore pod batériouZdroj: TOUCHIT.sk
Pripojenie microSD karty a SIM karty v priestore pod batériou

A je tu aj FM rádio

Ak použijete slúchadlá zapojené do spomenutého 3,5 mm jack portu, môžete takto prijímať aj FM rádio, čo môže byť pre seniorov užitočné.

Popis telefónu

Displej má uhlopriečku 2,4-palca, je to TFT displej s rozlíšením 320 × 240 pixelov. Obraz je pomerne jasný a zreteľný. Písmená sú dostatočne veľké pre typickú cieľovú skupinu.

Eko Fón v planej kráceZdroj: TOUCHIT.sk
Eko Fón v plnej kráse

Na hrúbku má telefón 13 mm, široký je 55 mm a na výšku je to 129 mm. Telefón sa ľahko prenáša, pohodlne sa zmestí do vrecka. Hmotnosť telefónu je len 83 gramov.

Ešte spomeňme, že do tohto telefónu treba SIM kartu vo formáte miniSIM. Na vrchnej strane sa nachádza svetlo, čo je šikovné v noci a na zadnej strane je SOS tlačidlo.

Eko fón s vybratou batériouZdroj: TOUCHIT.sk
Eko Fón s vybratou batériou

Vyhodnotenie

Celkovo je tento telefón ideálnou voľbou pre seniorov, ktorí hľadajú jednoduché, spoľahlivé a ľahko ovládateľné zariadenie. Očakáva sa, že používateľ s ním bude telefonovať, smskovať, prípadne využívať základné komunikačné vlastnosti. Obľúbené fotografie bude mať na microSD karte a vyhotovia mu ich členovia rodiny alebo známi.

Cena: 25,90 €

Zapožičal: Mobilonline

Zdroje: vlastné, Mobilonline

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.