Dnes rozhodne nemôžme povedať, že by si na trhu s hernými perifériami nebolo z čoho vyberať. Napriek tomu sa aj Kingston, populárny výrobca pamätí a SSD, rozhodol naň vstúpiť s prvou mechanickou klávesnicou pod svojou značkou HyperX.

kingston-hyperx-alloy-fps-6_nowat

HyperX Alloy FPS je stávkou na istotu. Klávesnica má konzervatívny dizajn, ale je precízne spracovaná s dôrazom na kvalitu. Spolieha sa na spínače Cherry MX Blue a stabilizátory Costar. Telo klávesnice je z hliníkovej zliatiny a hoci sa dodáva v kompletne čiernom prevedení, výrobca k nej pridáva niektoré klávesy aj v červenej farbe s vrúbkovaným povrchom, ktoré si môžete ľahko vymeniť s pomocou pribaleného nástroja. Podsvietenie klávesov je červené a môžete si ho konfigurovať pomocou klávesových skratiek – dokonca vám klávesnica umožní nahrať si jeden vlastný profil, kde svietia len klávesy, ktoré chcete. Špecializovaný softvér však ku klávesnici Kingston nedodáva.

kingston-hyperx-alloy-fps-63_nowat

Kingston priznáva, že ide o prvú klávesnicu z širšej pripravovanej rady. V budúcnosti by sme sa mali dočkať aj spínačov Cherry MX Red a Brown, neprekvapí nás ani pridanie RGB podsvietenia a v budúcnosti výrobca bude musieť pre svoje klávesnice pripraviť aj softvér na spravovanie podsvietenia a ďalších pokročilých funkcií.

Ak hľadáte jednoduchú klávesnicu na hranie hier, možno bude HyperX Alloy FPS vhodnou voľbou práve pre vás. Predpokladaná cena po uvedení na trh by sa mala pohybovať okolo 100 EUR.

Zdroj: www.tomshardware.com
Autor: Pavol Ondruška

Značky: