Tlačová konferencia spoločnosti Acer bola jedna z prvých na výstave IFA a my sme na nej boli osobne. V našom videu vám spolu s európskym riaditeľom firmy Acer, pánom Tomášom Čechom priblížime dianie na tejto konferencii a na fotografiách priamo z prvého radu sa pozriete na tie najzaujímavejšie produkty. 

Tlačovú konferenciu uvádzal Jason Chen, CEO spoločnosti Acer a hovoril o ekonomických úspechoch tejto firmy. Veľmi sa darilo hlavne predaju zariadení typu 2 v 1.Acer2Podobne je Acer preborníkom v oblasti Chromebookov, kde rástol predaj dvojciferne za posledné obdobie.Acer1Ako revolučné zariadenie bol predstavený modulárny počítač Acer Revo Build. Jeho jednotlivé moduly sa dajú používať aj samostatne.AcerRevo1Napr. pamäťový blok ako externý disk, napájací zdroj ako powerbanka a audio blok ako multimediálny prehrávač.AcerRevo2Zariadenie pritom nepoužíva žiadne káble, všetko je prepojené pomocou konektorov.AcerSwitch12Z oblasti zariadení 2 v 1 sa nám veľmi páčil Acer Switch 12 s operačným systémom Windows 10. Je to mimoriadne tenký tablet s možnosťou pripojenia klávesnice. AcerCloudBookAcer sa darí aj v oblasti Couldbookov, ktoré využívajú cloudové služby. Príkladom je Acer Aspire One.AcerContinuumAcer ako prvý predstavil aj smartfón s operačným systémom Windows 10 a predviedol, čo to vlastne znamená Continuum. Môžete pracovať v práci napr. s tabluľkami v Exceli a po skončení práce si zobrať počítač-telefón so sebou do vrecka. Údaje máte kedykoľvek k dispozícii.AcerContinuum2Telefón Jade Primo sa bude dodávať spolu s klávesnicou a myšou, dá sa pripojiť ma monitor a bude sa dať použiť ako plnohodnotný Windows počítač. Na jeho test v redakcii sa naozaj tešíme. AcerJadePrimoTo, kde je najväčší nárast predaja sú práve zariadenia pre hráčov. Acer má vlastnú značku Predator a na našom území sa darí hlavne predaju herných notebookov. Na výstave IFA však Acer predstavil celé portfólio produktov pre hráčov. AcerPredatorRadaPre hráčov je najväčším nepriateľom teplo a práve na zníženie emitovaného tepla sa zameriavajú nové produkty. AcerAeroBladeTechnológia AeroBlade predstavuje nový ventilačný systém s vysokou účinnosťou a nízkou hlučnosťou. AcerAeroBlade2Základom je patentovaný tvar ventilačného kolieska. AcerFrostCoreNasleduje technológia FrostCore, pričom v Predator notebooku vymeníte optickú mechaniku za ďalší chladiaci systém. AcerPredator15a17Acer tak predstavil inovované notebooky Predator 15 a Predator 17, ktoré ostatnú chladné za každých okolností.AcerPredatorZ35K tomu predstavil Acer aj zakrivený herný monitor Z35, ktorý vás doslova vtiahne do deja hry. Dokonca sa dá tento monitor pretaktovať. AcerPredatorProjektorK slovu sa dostal aj špeciálny herný projektor z radu Predator. AcerPredator8Acer má aj herný tablet Predator 8 s vysokým grafickým výkonom.AcerPredator6A k slovu sa dostal aj špeciálny herný smartfón Predator 6.AcerVNitroV Nemecku je najpredávanejší herný notebook Acer V Nitro a jeho inovovanú verziu sme videli na výstave IFA. AcerVNitro2

 

 

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.