Poteší aj cena.

ASUS na výstave IFA oznámil ďalšiu generáciu svojich inteligentných hodiniek ASUS ZenWatch. Tretia generácia prináša najmä dizajnové zmeny – ciferník je okrúhly.

Ďalšou výraznejšou novinkou je zabudovanie troch hardvérových tlačidiel. ZenWatch 3 sú prvé inteligentné hodinky so systémom Android Wear, ktoré to ponúkajú.

Výrobca tvrdí, že vďaka trom tlačidlám bude ovládanie hodiniek jednoduchšie a intuitívnejšie. Pre niektoré tlačidlá si totiž môžete nastaviť aplikáciu, ktorá sa po stlačení automaticky spustí. Tlačidlá teda budú fungovať aj v úlohe rýchlej voľby. Aké ďalšie využitie budú mať, predstaví až testovanie.

ASUSZenWatch3Cena-1

Výbava ZenWatch 3. Hlavnou novinkou je však najmä zmena dizajnu

Hodinky sa dostanú na trh v októbri s cenou 229 eur. Hoci sú o pár eur drahšie v porovnaní so ZenWatch 2, cena je atraktívna a ASUS môže osloviť potenciálnych záujemcov o smart hodinky, ktorí hľadajú cenovo najlepšiu voľbu.

Dodajme, že základom hodiniek je nový procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Zvyšná výbava – 512 MB RAM a 4 GB úložisko sa v porovnaní s predchádzajúcim modelom nezmenila. Prakticky rovnaká je aj hrúbka 10 mm. Poteší odolnosť IP67 a najmä podpora rýchleho nabíjania. 60% kapacity batérie nabijete už za 15 minút, čo sa určite hodí.

ASUSZenWatch3-2-1

Samozrejmosťou je možnosť prispôsobiť si hodinky svojmu štýlu

ASUSZenWatch3-1

ASUS ZenWatch 3 majú 3 tlačidlá

Prečítajte si aj:

IFA 2016: Asus predstavil novinky tejto jesene

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit