Modena 2 je modlou pre tých, čo fotia selfie a chcú sa skrášliť na nepoznanie.

CoolpadModena2-3-1

Novinka v podobe vylepšenej verzie pôvodného modelu Modena prichádza s jemne upraveným dizajnom, zníženou hrúbkou a hmotnosťou o niekoľko gramov. 5,5“ displej zostal, zvýšilo sa rozlíšenie na HD verziu a pribudol tzv. 2.5D displej. Teda ochranné sklo so zaoblením po hranách. Displej v tomto prípade pokrýva 73% plochy prednej strany a a má minimálne okraje. Vo výsledku tak držíte v ruke veľký 5,5“ displej, no nie zas tak veľký telefón. Dostupný je v zlatej a čiernej farbe.

modena2_zadnykryt

Telefón je z plastu, no na prvotný dojem pôsobí ako unibody hliníkové telo. Dôvodom je gravírovaná zadná strana. Fotoaparát z nej mierne vystupuje, no jeho lemovanie je oblé, nebude škriabať lakované stoly.

Výrobca pridal na parametroch a hlavne zvýšil pamäť na použiteľné 2 GB a 16 GB úložného priestoru s možnosťou rozšírenia o 32 GB.

CoolpadModena2-1

Selfie

Dôraz je kladený na selfie, teda na vylepšenia výslednej fotky. Priamo počas fotografovania si môžete nastaviť rôzne režimy vylepšenia. Či už to bude odstraňovanie škvŕn, zväčšenie očí alebo stiahnutie tváre do chudšej podoby. Efekty odporúčame používať opatrne, inak z vás bude skôr mimozemšťan, než pekne vylepšená vaša pôvodná verzia. Fotoaparát vytvorí jasné fotky aj za zhoršených svetelných podmienok a podstatné je, že používa 8 Mpix snímač so širokouhlou šošovkou so záberom 83,6°.

modenasw_1

Potenciálny boh 27 – to nie je zlý výsledok 🙂

Ovládanie Cool UI 8.0

Toto je pravdepodobne prvý výrobca na Androide, ktorý prišiel s nápadom umiestnenia niektorých prvkov na spodnú časť displeja. Keď budete chcieť vypnúť Wi-Fi, Bluetooth, alebo zdieľať internetový hot-spot, už to nemusíte robiť z hornej časti. Stačí pohnúť prstom zdola nahor a zobrazí sa menu na nastavenie. Výborný nápad, keby sa tak ešte nové ikony na ploche usporadúvali podobne, teda zdola nahor. No to je prípad všetkých telefónov na Androide. Okrem toho je tu tlačidlo C, ktoré má kruhové menu a rolujete si jeho skratky podľa využitia. Nájdete tu skratky z dotykových tlačidiel na hlavnom paneli, úpravu jasu, rotácie displeja atď.

Náš pohľad

Je prirodzené, že toto nie je vlajková loď. Je to telefón pre mladšiu skupinu používateľov, ktorí chcú veľký displej a dobrú cenu. Telefón je miestami pomalší, no s fotkami a najmä selfie režimom sa dá rozumne počítať.

Telefón už máme v redakcii a jeho test pripravujeme.

VIDEO predstavenie priamo z Berlína, IFA 2016

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.