Dotykový displej je priehľadný, takže vidíte aj obsah chladničky.

Tohtoročná IFA je plná produktov, ktoré výrobcovia vyrobili primárne kvôli tomu, aby sa nimi mohli pochváliť. Bizarnosti, v kladnom slova zmysle, totiž priťahujú novinárov a výrobca tak získa bezplatnú reklamu. Či už ide o Acer Predator 21 X alebo o chladničku spoločnosti LG, ktorá má vo výbave 29-palcový dotykový displej a zabudovaný minipočítač so systémom Windows 10.

Chladničku poháňa procesor Intel Atom a 2 GB operačná pamäť. Windows 10 je nainštalovaný v plnej verzii, ako ho poznáte z bežných počítačov, takže si môžete stiahnuť aplikácie z Windows Obchodu alebo si na displeji pozrieť recept vo forme videa z YouTube.

LG pripravilo aj vlastné aplikácie, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre potreby chladničky a využívajú jej potenciál na maximum. A to aj napriek tomu, že ide v koncepte o jednoduché aplikácie ako časovač, poznámky, kalendár atď. V kombinácii s priehľadným displejom to však funguje veľmi dobre.

LG zatiaľ nehovorí o cene ani dostupnosti chladničky na trhu. Prezentuje ju ako prototyp. Chladničku sme natočili aj na našu kameru a pripravujeme redakčné video.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: S čím prišla IFA 2016 prvý deň?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit