Acer oznámil aj nový 35-palcový HDR monitor.

Acer Predator Orion 9000 patrí medzi najvýkonnejšie počítače súčasnosti. Acer ho predstavil na výstave IFA 2017 a tvrdí, že počítač zvládne hranie v rozlíšení až 8K. Je to možné vďaka podpore pripojenia dvoch grafických kariet NVIDIA GeForce GTX 1080 v SLI zapojení alebo až štyroch grafických kariet AMD Radeon RX Vega vo 4-way zapojení.

Počítač ponúka procesor až do Intel Core i9 Extreme Edition s 18 jadrami a 36 vláknami. Novinka sa chváli aj RGB osvetlením po stranách predného panelu a bočným oknom, vďaka ktorému si môžete pozrieť vnútornosti počítača. Výrobca zdôrazňuje aj pokročilé chladenie pomocou technológie IceTunnel 2.0. Tá rozdeľuje systém do niekoľkých chladiacich zón, pričom každá z nich obsahuje vlastný tunel pre odvod tepla.

Predator Orion 9000 zvládne operačnú pamäť až do veľkosti 128 GB DDR4, pretaktovanie stlačením jedného tlačidla a ponúka bohatú portovú výbavu, vrátane USB-C portov. Počítač príde na trh v novembri s cenou od 1999 eur.

Acer Predator X35: WQHD rozlíšenie, 200 Hz frekvencia a podpora HDR

Acer predstavil spoločne s novým herným počítačom aj jeden z technologicky najvyspelejších herných monitorov. Predator X35 ponúka VA panel s pomerom strán 21:9, uhlopriečkou 35 palcov a rozlíšením 3440 × 1440.

Novinka vyniká najmä podporou technológie Acer HDR Ultra a 200 Hz obnovovacou frekvenciou. Hráčov poteší aj podpora technológie G-SYNC. Monitor sa dostane na trh v prvom štvrťroku budúceho roka, cena nebola oznámená.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Acer predstavuje 360-stupňové kamery, notebooky a herné PC na výstave IFA 2017

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit