Množstvo noviniek od Aceru.

Acer na tlačovej konferencii na výstave IFA 2017 v Berlíne predstavil množstvo nových počítačov. Okrem vynoveného portfólia ultratenkých a konvertibilných notebookov Swift, Spin a Switch s procesormi Intel Core 8. generácie potešil výrobca aj predstavením najtenšieho All-in-One počítača a notebooku.

Aspire S24: All-in-One so 6 mm hrubým monitorom a Qi nabíjaním

Aspire S24 je najtenší All-in-One počítač, aký Acer doteraz vyrobil. Jeho monitor má hrúbku iba 5,97 mm a ponúka 23,8-palcový IPS panel s Full HD rozlíšením. Rámik okolo displeja má hrúbku iba 2,7 mm.

Základom počítača je procesor Intel Core 8. generácie s voliteľnou pamäťou Intel Optane. Aspire S24 ponúka Dual Band Wi-Fi aj 2.1-kanálový zvuk a technológie Dolby Audio Premium a Acer TrueHarmony. Oboje sú zamerané na lepšiu reprodukciu zvuku.

Aspire S24 má vo výbave aj úložisko o veľkosti až 256 GB SSD a 2 TB HDD a taktiež integrovanú základňu s podporou bezdrôtového nabíjania so štandardom Qi. Počítač sa dostane na náš trh v novembri za cenu 999 eur.

Acer Switch 7 Black Edition: Prvé konvertibilné zariadenie 2 v 1 s dedikovanou grafikou a bezventilátorovým chladením

Acer Switch 7 Black Edition kombinuje procesor Intel Core i7 8. generácie a grafickú kartu NVIDIA GeForce MX150. Tá je určená pre náročnejšie aplikácie a občasné hranie. Konvertibilné zariadenie má bez pripojenej klávesnice hmotnosť iba 1,15 kg a v porovnaní s konkurenciou sa odlišuje bezventilátorovým chladením. Acer pred rokom predstavil prvý pasívne chladený konvertibilný tablet a teraz v tejto tradícií pokračuje s modelom Switch 7 Black Edition, ktorý možno definovať ako prvý pasívne chladený konvertibilný tablet s dedikovanou grafickou kartou.

Zariadenie sa taktiež chváli patentovaným stojanom Acer AutoStand pre jednoduché otváranie a nastavenie pozície displeja iba jednou rukou. Obrazovka má uhlopriečku 13,5 palcov a rozlíšenie 2256 × 1504. Priložený stylus dokáže rozoznať 4096 úrovní tlaku. Novinka sa dostane na trh v decembri za cenu 1999 eur.

Acer Swift 5: Notebook ľahší ako 1 kg

Swift 5 ponúka procesory Intel Core 8. generácie, Full HD displej a podsvietenú klávesnicu. Jeho hmotnosť je menšia ako 1 kg, čo je pravdepodobne aj hlavné lákadlo tohto notebooku.

Nechýbajú audio technológie Acer TrueHarmony a Dolby Audio Premium pre lepšiu reprodukciu zvuku. Výdrž batérie je podľa výrobcu na úrovni 8 hodín. Na trh príde decembri s cenovkou 1099 eur.

Acer Spin 5: S otočným displejom a voliteľnou dedikovanou grafickou kartou

Aj základom Aceru Spin 5 sú procesory Intel Core 8. generácie. K dispozícii je vo veľkostiach 13 a 15 palcov a hmotnosťou 1,5 kg, resp. 2 kg. Notebook ponúka operačnú pamäť o veľkosti až 16 GB RAM DDR4 a až 13-hodinovú výdrž batérie. V prípade 15-palcovej verzie je k dispozícii aj voliteľná grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1050.

Rozlíšenie displeja je Full HD a aj tieto notebooky vybavil výrobca technológiami pre lepšiu reprodukciu zvuku. Notebooky prídu na trh v auguste za ceny od 899 eur pre 13-palcový model a 999 eur pre 15-palcový model.

Acer na IFE 2017 predstavil aj nový Chromebook 15 s hliníkovou konštrukciou a až 12-hodinovou výdržou batérie. Vo výbave má aj USB-C port a na trh príde v októbri s cenovkou 499 eur.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Acer predstavuje 360-stupňové kamery, notebooky a herné PC na výstave IFA 2017

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit