Sony predstavilo nové vlajkové lode, zmena dizajnu sa nekoná.

Nová vlajková loď spoločnosti Sony vyzerá ako zmenšená verzia modelu Xperia XZ Premium. Ponúka procesor Snapdragon 835, 64 GB úložisko, IP65/IP68 odolnosť a 5,2-palcový HDR displej.

Motion Eye fotoaparát má rozlíšenie 19 Mpx a umožňuje nahrávanie superspomalených videí pri 960 fps. Z hľadiska fotoaparátu má teda XZ1-ka rovnakú výbavu ako XZ Premium. Predný fotoaparát má rozlíšenie 13 Mpx a nechýbajú ani stereo reproduktory.

Novinkou je iné umiestnenie NFC čipu, ktorý sa nachádza vedľa senzorov fotoaparátu. Všimnúť si môžete aj mierne upravené šasi, ktoré by malo mať kovové hrany, jednoliato spojené s chrbtom.

Aj vo verzii Compact

Novinka je dostupná aj vo verzii XZ1 Compact, ktorá poteší milovníkov menších telefónov. Hardvérovú výbavu má tento telefón prakticky rovnakú ako model Xperia XZ1 a v kombinácii s malými rozmermi ide o unikátny telefón na trhu. Všetci výrobcovia totiž preferujú väčšie uhlopriečky.

XZ1 Compact má 4,6 palcový displej. Rozlíšenie je 1280 × 720, v tomto prípade nejde o HDR displej. Menšie je aj úložisko o veľkosti 32 GB a to je aj jediná naša pripomienka. Menšie rozlíšenie nám nevadí, polovičné úložisko oproti klasickej XZ1-ke však zamrzí.

Oba telefóny majú 2700 mAh batériu a operačný systém Android 8.0 Oreo. Xperia XZ1 príde na trh už budúci týždeň, model XZ1 Compact sa začne predávať v septembri. Ceny pre náš trh zatiaľ nepoznáme.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Sony predstavuje nové prírastky do rodiny Xperia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit