Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pandémia koronavírusu znamenala pre mnoho ľudí návrat do ich domovov, k ich rodinám a k ich zdraviu. Pri príležitosti IFA 2020 v dňoch 3. až 5. septembra predstavila spoločnosť Bosch produkty, ktoré pomáhajú vytvárať každodenný život viac vedome, uvoľnene, bezpečne, zdravo a udržateľne. Spoločnosť Bosch podporuje ľudí v ich domovoch prostredníctvom svojich technológii s mottom „Stvorené pre život“. Spoločnosť tak chce prinášať úľavu, ktorú by si mnohí v týchto časoch pandémie koronavírusu priali. Na IFA 2020 predstavili Robert Bosch Hausgeräte a Bosch Smart Home svoje nové riešenia pre inteligentnú domácnosť. Inteligentné prepojenie môže zaistiť bezpečnejší a pohodlnejší život.

Cookit – varenie s komunitou

Čerstvé a domáce – také jedlo si praje väčšina ľudí. S Bosch Cookit je možné obľúbené jedlá pripravovať veľmi jednoducho a za minimálnu dobu. Pomocou troch rôznych spôsobov varenia môže každý variť podľa vlastného vkusu a schopností. Vďaka aplikácii Home Connect a komunite Cookit sú amatérski kuchári dobre prepojení, majú vždy aktuálne informácie a dostávajú ďalšie nápady a recepty na varenie. Od septembra bude platforma www.simply-yummy.de poskytovať širokú škálu receptov. Okrem toho je Kitchen Stories prvým partnerom Cookit, ktorý ponuku receptov rozšíril. Cookit otvára svet pestrej a chutnej kuchyne.

SmartGrow – Jeme aj očami

SmartGrow Life je inovatívny All-in-one Indoor Gardening System, ktorý je možné použiť na domáce pestovanie byliniek, šalátu či rajčín. Vďaka patentovanej technológii osvetlenia a zavlažovania získa používateľ zdravé rastliny, ktoré obsahujú štyrikrát viac vitamínov než bylinky a ďalšia zelenina zo supermarketu – a to po celý rok. SmartGrow Life však poskytuje nielen sviežu zeleň, ale je taktiež skutočným dizajnovým prvkom na kuchynskej pracovnej doske, kuchynskom stole alebo na stene. Všetky použité materiály môžu byť znovu použité, zrenovované alebo zrecyklované na základe princípu udržateľnosti, od samotného prístroja cez príslušenstvo až po obal.

PerfectDry – aplikácia ako umývačka tanierov

S pomocou Home Connect je teraz možné umývačky PerfectDry kontrolovať a ovládať pomocou aplikácie kedykoľvek na cestách. Často používané programy a nastavenia je možné kliknutím prsta uložiť a aktivovať prostredníctvom aplikácie, alebo priamo na umývačke. Pomocou funkcie „Silence on Demand“ je možné úroveň hluku už tak tichých prístrojov na 30 minút znížiť na minimum. Nemáte voľné ruky? Žiaden problém! Vďaka rozpoznávaniu hlasu je možné nové umývačky PerfectDry ovládať taktiež hlasom, napríklad v kombinácii s Home Connect, Alexa alebo Google Home.

Účinné a energeticky efektívne – také sú nové umývačky riadu. Vďaka tretiemu košu poskytujú o 25 percent viac priestoru na špinavý riad. Spoločnosť Bosch takisto vyvinula „Extra Clean Zone“ na prednej strane horného koša: Tri rotujúce trysky nepretržito kropia riad vodou a bez problémov odstránia aj zaschnuté zvyšky. Po umytí prichádza sušenie: Názov PerfectDry hovorí za všetko. Mnohoročné skúsenosti spoločnosti Bosch v sušení zeolitom, ktorý viaže vlhkosť a vydáva teplo, sa vyplácajú. Tento proces je nielen extrémne efektívny, ale taktiež šetrí energiu.

Nápadne nenápadný: Digestor ako vizuálny prvok v kuchyni

Spoločnosť Bosch predstavuje nový sklenený digestor z radu accent line carbon black, ktorý je možné použiť ako moderný vizuálny prvok alebo ho taktiež úplne „zneviditeľniť“. Ako to funguje? Ak digestor nie je potrebný, je možné ho stlačením tlačidla zapustiť do pracovnej dosky. Môže však byť taktiež zámerne použitý ako vizuálny prvok, a to vďaka osvetleniu spodnej sklenenej dosky pomocou LED modulu. Farbu svetla je možné na želanie používateľa nastaviť a ovládať pomocou aplikácie Home Connect. Ďalšou výhodou je senzor kvality vzduchu PerfectAir. Sám rozpozná, kedy a koľko výparov je nutné odsávať a automaticky sa podmienkam prispôsobí. Ktokoľvek, kto má hlasového asistenta, môže pomocou moderného sieťového pripojenia ovládať digestor svojím vlastným hlasom.

Dom bez úniku vody s vodným alarmom

Škody spôsobené únikom vody sú nepríjemné – a rovnako tak aj následné škody na majetku. Detektor vody Bosch Smart Home poskytuje spoľahlivé upozornenia v prípade úniku vody a pomáha tak predchádzať škodám na majetku. Je ho možné flexibilne umiestniť blízko možných zdrojov nebezpečenstva. Obzvlášť keď nie ste doma, nežiadúce úniky vody často zostávajú bez povšimnutia: Používateľ je v aplikácii varovaný prostredníctvom správy a živého obrazu z integrovaných kamier Bosch Smart Home. Týmto spôsobom je možné v prípade núdze rýchlo reagovať – elektronické zariadenia je taktiež možné automaticky deaktivovať, aby nedošlo k rozsiahlejším škodám na majetku.

Vďaka Ledvance tápe v tme iba zlodej

So spoločnosťou Ledvance získava Bosch nového partnera pre riešenia inteligentného osvetlenia. Svietidlá je možné ľahko a pohodlne integrovať do systému prostredníctvom súčasného riadenia Bosch Smart Home Controller – používatelia si tak ušetria nákup samostatného bridge a zásuvky. Od jesene spoločnosť Bosch spoločne s Ledvance uľahčí vstup do riešení inteligentného osvetlenia a ponúkne základné balíčky, ktoré pokrývajú aplikačné scenáre všetkého, čo sa týka vlámania a požiarnej ochrany. Vďaka tomu bude váš domov nielen krajší, ale zároveň bezpečnejší.

Hey Siri, Bosch Smart Home je po novom kompatibilný aj s Apple HomeKit

Používateľsky prívetivý dizajn a ovládanie naprieč technológiami sieťových zariadení od rôznych výrobcov – to očakávajú používatelia Smart Home. Bosch Smart Home a Apple HomeKit teraz spájajú svoje sily pre individuálny používateľský zážitok. Či už s iPhonom, iPadom alebo Apple Watch: Vďaka integrácii Bosch Smart Home do Apple HomeKit poskytuje Bosch Smart Home používateľom Apple ešte viac možností ovládania a funkcií pre inteligentnú domácnosť.

Live #LikeABosch – každodenný život so spoločnosťou Bosch

Robert Bosch Hausgeräte sa tento rok v Nemecku predstavuje novou kampaňou: Live #LikeABosch. Súčasne taktiež realizuje medzinárodne etablovanú kampaň v oblasti domácich spotrebičov. Cieľom kampane je ukázať, ako sa spoločnosť Bosch sústavne zameriava na potreby spotrebiteľov a vytvára pre svoje domáce spotrebiče novú pridanú hodnotu na každý deň. Videá sa zameriavajú na „zdravý životný štýl a hygienu“ a „udržateľnosť“. Čo to znamená žiť #LikeABosch? Znamená to viac uvoľnený, zdravý a udržateľný každodenný život. Robert Bosch Hausgeräte predstavuje kampaň Live #LikeABosch nielen na globálnej tlačovej konferencii IFA a na svojej domovskej stránke www.bosch-home.com, ale taktiež vo forme platformy digitálnych produktov pre maloobchodníkov, vo videoklipoch YouTuberky Sally na témy „Cook #LikeABosch“, „Do the dishes #LikeABosch“ a „Do the laundry #LikeABosch”

Značky: